Mika Hannula klar för Modo.

Som väntat så blev nu Mika Hannula klar för Modo. I Elitserien har han även representerat Malmö och HV71, totalt har det blivit 266 elitseriematcher och 139 poäng.

Högerskytten Hannula - som är en stark skridskoåkare som jobbar hårt och gillar att spela en fysisk hockey - har också spelat i Ryssland och Nordamerika.

Hannula ansluter till MODO Hockey på torsdag och kommer att spela i tröja nummer 33.

Blekt FBK i European Trophy

Färjestad förlorade borta mot Luleå – och spelade således bort sina chanser att nå European Trophy-slutspelet av egen kraft.
– Luleå var hetare på allt, säger FBK-tränaren Niklas Czarnecki.

Det ska nu mycket till om Färjestad ska ta en av de två platserna i den västra division som leder till slutspelet i Wien i december. Med tre matcher kvar att spela har FBK fem poäng upp till andraplatsen och Salzburg, men österrikarna är garanterade en slutspelsplats oavsett, vilket gör att Färjestad just nu måste placera sig etta i divisionen.

Niklas Czarnecki sa innan matchen mot Luleå att resultatet var det viktiga.

Och det fick han inte med sig.

Färjestad gjorde rentav sin sämsta match hittills i European Trophy när de förlorade med 5–2 i Kiruna. Det började annars bra när man tog ledningen med 1–0 av Anders Bastiansen som utnyttjade ett friläge. Men i mitten på den andra akten vände Luleå på matchen efter två snabba mål.

Färjestad fick dessutom en mardrömsstart på den sista perioden när Johan Harju stänkte in 4–1 och Patriks Lundhs reducering till 2–4 hjälpte föga.

Luleås nyförvärv Damien Fleury avslutade matchen med att sätta 5–2 i tom kasse.

– Vi hade behövt en trea här för att hänga med, men Luleå var hetare på allt. Det var varken tanke eller handling från vår sida, säger Czarnecki.

Varför blev det så här?

"Det finns inget enkelt svar, och det är nog bättre i det här läget att inte leta orsaker utan att blicka framåt. Men självklart går det inte att vinna när man inte är etta i någon situation."

Tycker du inte att det har gått trögt i ET?
"Poängmässigt har det gjort det. Vi skulle haft mer än sju poäng, men matchen mot Luleå skiljer sig betydligt i kvalité mot tidigare matcherna. Det här var ett bottennapp."

Har resorna påverkat negativt? Och att ni började så här tidigt på säsongen?
"Turnén har varit kännbar, men det är inget jag vill skylla på. Vi ska kunna prestera bättre än så här oavsett."

Färjestad går efter nederlaget in i en tuff träningsvecka som avslutas på söndag när man möter Frölunda i Löfbergs Lila Arena.

"Nu trycker vi på och träningarna kommer bli minst lika viktiga som matcherna, säger Czarnecki."
Källa: VF.se/Jonas Östlund

Slutspelschanserna minskade.

Färjestad kan med största sannolikhet glömma European Trophy-slutspelet i Wien i december.
2–5-förlusten mot Luleå i Kiruna på lördagskvällen innebär att chanserna minskade kraftigt.
– Inte mycket att säga om. Luleå var det bättre laget. Vi ser tröga ut, medger assisterande tränaren Leif Carlsson.

”Leffe” har ingen riktig förklaring till varför FBK är trögt.

– Kanske beror det delvis på att vi har rest mycket på sistone och bara hunnit med två träningspass på en vecka. Det finns mycket mer att hämta ur det här laget. Den ende som kan få godkänt efter den här matchen är ”PW”.

Målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel, alltså.

Annars började det bra för FBK som öppnade starkt första fem minuterna. Anders Bastiansen gjorde 1–0 på ett friläge efter 6.41.

Men sen tog det roliga slut...

I andra perioden tog Luleå över matchen och två snabba mål i mitten knäckte FBK.

Joonas Vihko gjorde 1–1 i power play efter 9.13. Jonas Berglund gav Luleå 2–1 efter 10.40.

– Det håller inte att ge spelskickliga Luleå åtta minuters power play som vi gjorde i andra perioden, säger ”Leffe”.

I tredje perioden stängde Johan Harju matchen med sitt 4–1 redan efter 1.36. Visserligen reducerade ”Peppe” Lundh till 2–4 när 14.33 hade spelats men FBK hade ingen chans att hämta in underläget.

Damien Fleurys 5–2 kom i öppen bur 1.15 före slutsignalen.

– Nu åker vi hem och tränar bra. Förhoppningsvis kan vi hitta vårt spel i de två avslutande matcherna på hemmaplan, mot HV 71 och Frölunda. Men tyvärr är chansen borta att kvala in till slutspelet av egen kraft, konstaterar ”Leffe”.

Matchen mot Frölunda nästa söndag i LLA marknadsförs som Hockeyns Dag med gratis entré. Nu blir det ett aningen rumphugget arrangemang med tanke på FBK:s kräftgång i European Trophy.

FBK-gänget får vänta till natten mot måndag innan flyget lyfter mot Stockholm och sedan bussresa hem till Karlstad.

På söndags program stod lunch på 750 meters djup i Kirunagruvan med LKAB som värd och sedan besök på ishotellet i Jukkasjärvi.

2 026 åskådare såg matchen i Kiruna.

Per Mårtensson, mwt.se