Nashville kan tappa Thuressons rättigheter.

Så här gick det att läsa från Hockeysverige.se: "Andreas Thuressons möjligheter till spel i NHL kan ha blivit större. Nashville Predators anklagas ha lämnat in svenskens och sex andra spelares kvalificerande kontraktsförslag för sent. Enligt reglementet skulle dokumenten ha varit infaxade till ligan senast klockan 16 lokal tid i måndags.

NHLPA har anmält den påstådda förseningen. Om de får rätt innebär det att Thuresson, Sergei Kostitsyn, Cal O'Reilly, Nick Spaling, Matt Halischuk, Matt Halischuk och Linus Klasen alla kommer att förvandlas från begränsade free agents till obegränsade free agents och kan välja fritt bland anbud från andra NHL-klubbar. Nashville påstår genom en talesperson att klubben visst lämnat in dokumenten i tid, skriver The Tennessean.

Så kallade kvalificerade kontraktsförslag måste lämnas in i tid för att klubbarna ska få behålla rättigheterna till spelarna som ännu inte har åldern eller erfarenheten inne för att bli obegränsade free agents.

För Linus Klasen skulle det bara vara av akademiskt intresse att han blir obegränsad free agent. Detta då han redan har gjort klart med Malmö. För Andreas Thuresson kan det däremot innebära en större möjlighet till permanent istid i NHL då han bara har fått göra sporadiska inhopp i Nashville Predators laguppställning under sina fyra säsonger i klubben.

Sedan tidigare har flera elitserieklubbar visat intresse för svensken, som spelade i Malmö innan han flyttade till Nordamerika 2007. Modo och Färjestad har listats som toppkandidaterna."

Med andra ord så finns det en ganska stor risk att svensken stannar i NHL/AHL även nästa säsong om nu inte Modos eller Färjestads bud lockar mer. Men som sagt var han har faktiskt redan klargjort att han hellre spelar transatlantisk ishockey än att går till Elitserien.

Dick Axelsson kan ha tagit ett rätt beslut.

ST. PAUL. Detroit Red Wings ledning är inte upprörda över att Dick Axelsson nobbar NHL-spel hos dem i höst.
De tror att den talangfulle forwarden kan få ett lyft i Modo Hockey.
- Vi vill bara försäkra oss om att vi behåller NHL-rättigheterna till Axelsson. Ulf Samuelsson kan vara rätt man att utveckla Dicks talang, säger general managern Ken Holland till SPORT-Expressen.
Nu säger Holland att Axelsson kanske kom över för tidigt.
– Ja, det kan mycket väl ha varit så. Han var inte riktigt mogen för den flytten och det är sånt som händer. Jag har inget problem med att han vill till Modo nu och göra en säsong där.


Samuelsson har spelat många år i NHL och varit andretränare i Phoenix i flera år, så han om någon vet vad som krävs för att lyckas i NHL. Jag tycker att det här är en bra lösning för alla parter.

Vi får nu se hur det går för Axelsson framöver, vi ska följa hans utveckling med spänning. Sade man från Detroits organisation.

Färjestad behöver Fabian Brunnström

Färjestad satsar nu på två spelare i AHL, Fabian Brunnström och inte minst Andreas THuresson. Utöver detta letar man efter målvakt född 92. Men man kan också söka efter en 91a om man inte hittar någon 92.

Joakim Ericsson, från Södertälje sk, känns nästan som det enda alternativet för Färjestad bk. Nu vet jag inte riktigt hur bra killen spelar men han är ändå ett bra alternativ som Granqvist kan arbeta med.


Färjestad behöver verkligen Fabian Brunnström. Hur det än blir med Thuresson återstår att se. Men jag är övertygad om att om Brunnström är den förste spelaren som hör av sig till Färjestad och vill spela så kommer inte Thuresson att bli en spelare som man plockar in. Då ser nog Rundqvist att den sista pusselbiten har fallit på plats. Däremot om Thuresson hör av sig först och därefter Brunnström så ökar chansen att Färjestad ändå plockar in båda. Att se Brunnström för något annat lag än Färjestad är nog för ledningen oacceptabelt.

Fabian Brunnström får inte fortsätta i Toronto.
Färjestad är med i matchen - och har omedelbart anmält sitt intresse för forwardsstjärnan.
- Jag har pratat med hans agent i helgen och de vet om vårt intresse, säger FBK:s sportchef Thomas Rundqvist till NWT.

Toronto har inte erbjudit svenskarna Fredrik Sjöström och Fabian Brunnström nya kontrakt. Modo har ryktats vara på jakt efter Sjöström, och Färjestad hoppas nu få hem Fabian Brunnström, som gjorde succé i Karlstad-laget 2007-2008.
På fredag blir Brunnström så kallad free agent. Det innebär att de 29 andra NHL-klubbarna kan förhandla med honom. Färjestad hoppas på en flytt hem till Sverige, och har kontaktat hans agent.

"Jag vet inte om han (Fabian) hoppas på något annat NHL-lag, men nu har han fått ett besked i alla fall, säger Thomas Rundqvist till NWT.