Färjestad behöver Fabian Brunnström

Färjestad satsar nu på två spelare i AHL, Fabian Brunnström och inte minst Andreas THuresson. Utöver detta letar man efter målvakt född 92. Men man kan också söka efter en 91a om man inte hittar någon 92.

Joakim Ericsson, från Södertälje sk, känns nästan som det enda alternativet för Färjestad bk. Nu vet jag inte riktigt hur bra killen spelar men han är ändå ett bra alternativ som Granqvist kan arbeta med.


Färjestad behöver verkligen Fabian Brunnström. Hur det än blir med Thuresson återstår att se. Men jag är övertygad om att om Brunnström är den förste spelaren som hör av sig till Färjestad och vill spela så kommer inte Thuresson att bli en spelare som man plockar in. Då ser nog Rundqvist att den sista pusselbiten har fallit på plats. Däremot om Thuresson hör av sig först och därefter Brunnström så ökar chansen att Färjestad ändå plockar in båda. Att se Brunnström för något annat lag än Färjestad är nog för ledningen oacceptabelt.

Fabian Brunnström får inte fortsätta i Toronto.
Färjestad är med i matchen - och har omedelbart anmält sitt intresse för forwardsstjärnan.
- Jag har pratat med hans agent i helgen och de vet om vårt intresse, säger FBK:s sportchef Thomas Rundqvist till NWT.

Toronto har inte erbjudit svenskarna Fredrik Sjöström och Fabian Brunnström nya kontrakt. Modo har ryktats vara på jakt efter Sjöström, och Färjestad hoppas nu få hem Fabian Brunnström, som gjorde succé i Karlstad-laget 2007-2008.
På fredag blir Brunnström så kallad free agent. Det innebär att de 29 andra NHL-klubbarna kan förhandla med honom. Färjestad hoppas på en flytt hem till Sverige, och har kontaktat hans agent.

"Jag vet inte om han (Fabian) hoppas på något annat NHL-lag, men nu har han fått ett besked i alla fall, säger Thomas Rundqvist till NWT.