Johan Mattsson, kan bli ett grymt nyförvärv

Målvakten den 19 åriga Johan Mattsson kan komma att bli Färjestad bks stjärnskott nummer ett. J20 har utformats men saknar fortfarande en grym keeper. Då verkar man ha funnit honom och Granqvist är helförtjust. 19 åriga Johan Mattsson kan komma att hamna just i FBK organisationen kommande säsong då han redan nu har deklarerat att han inte tänker stanna i SSK. Den 97% målvakten tycks vara ett intressant objekt för fler lag som söker efter en bra målvakt. Johan Gustafsson drog ju till Luleå och nu så måste Färjestad hitta en ersättare till honom. Andro Michel har ju också gått över till Örebro och då klart att Färjestad gärna plockar in en ny målvakt som ska formas i Granqvist verkstad. Jag tror givetvis också på att Mattsson kan komma att bli en målvakt som man plockar in lite då och då under den kommande säsongen och om han skriver på för FBK så kan vi också räkna med att han i sin tur faktiskt blir målvaktspar med antingen Pettersson-Wentzel eller Nihlstorp som kankse kritar på för ett år till. Rykten har visserligen sagt mig att Nihlstorp har hemlängtan och vill helst tillbaka till Malmö Redhawks. Om Malmö avancerar så finns det ju stor chans att Malmö plockar tillbaka honom för att han ska vakta kassen i Malmö. Frågan lyder om Malmö plockar honom oavsett hur det går efter nästa säsong. Sedan kanske FBK borde också kolla in en 22 åring från Danmark, det ryktas ju om att han är på väg till Malmö eller åtminstone till Sverige trots att spelaren har ett år kvar på kontraktet. Jag pratar om den 22 åriga forwarden Lasse Lassen. Rykten talar om att både Malmö och Borås slåss om forwarden men jag undrar om inte fler kanske är intresserade av dansken som har gjort 31 poäng senaste säsongen och gjort 41 poäng säsongen före dess för Aab.

Fredrik Pettersson-Wentzel förresten har bara skrivit på för ett enda år vilket finns en stor chans om han storspelar i FBK att han försvinner redan till våren till NHL. Då kan Mattsson bli en andre målvakt. Frågan är om Jonas Gustavsson kanske funderar på att göra en hemvändande sväng efter nästa säsong. Det vet vi ju inte. Men om FBK skulle missa guldet denna säsong som kommer så finns det kanske stor chans att man gör allt för att vinna guldet nästa säsongen efter detta och då kan ju Jonas Gustavsson kanske komma att bli aktuell för FBK tillsammans med Johan Mattsson och varför inte? Fabian Brunnström som gör comeback till laget? Hade varit ett grymt lag då i sådana fall om det sker.

Det enda som är lite sorgligt kan kanske vara att Martin Sevc då inte spelar för FBK så det kan ju faktiskt bli ett guld år nästa säsong med. Allt beror på vilken spelare man plockar in vilket tar Dick Axelssons plats.

Har ju ännu inte hört något på den fronten så vi avvaktar....

Förslag till spelare i FBK

Färjestad kanske borde kolla in ett par spelare som kan bli grymt bra i FBK under kommande säsong. Först Bejmo men samtidigt har jag spanat lite på KHL och två grymt bra spelare som kan göra att laget känns stabilare. Glöm Lee Goren som man pratar om i Expressen men man har faktiskt tagit in spelare som jag inte ens kände till.
Pavel Brendl till exempel som faktiskt har öst in puckar för Brynäs närmare bestämt 55 puckar på 54 matcher.

Eller: Brandon Bochenski, En naturlig målskytt, en sniper. Rappt, hårt skott. Kan spela på båda sidorna av centern.
LW/RW 29 årig amerikan som har gjort 45 poäng på 40 matcher för Barys Astana KHL.

Kanske Jiri Novotny, har gjort 41 poäng på 52 matcher för Barys Astana.

Tomas Surovy, som tidigare inte har gjort så många poäng för Skellefteå men i KHL så har han presterat bättre, 31 poäng har han gjort slovaken.


Igor Grigorenko ryss 28 år som är fin lirare och lika hetlevrad som Dick Axelsson. Har gjort 40 poäng på 44 matcher. För Salavat Yulaev Ufa.

Christoph Gawlik, tysk 23 åring som har gjort 37 poäng på 45 matcher. Tvåvägsforward som kan spela såväl center som ytterforward. Orädd spelstil. Bättre målskytt än framspelare. Kan ha problem med attityden.
Spelade senast för klubben ERC Ingolstadt i Tyskland. Kanske kunde vara något intressant för FBK.

Dragan till Malmö? Attityd förändring, lika värde?

Dragan Umicevic, ratad av FBK, ratad av Frölunda, Malmö nästa? Färjestad borde plocka honom tillbaka och ge honom en ny chans nu när Axelsson valt bort FBK för MODO.

Enligt många medier så verkar det som om Dragan får flytta på sig igen. Eftersom Frölunda har drabbats av en kris ekonomiskt sådan så kommer man troligtvis inte kunna har råd att ha kvar forwarden. Personligen tycker jag synd om Dragan. Visst dyr men faktiskt skicklig forward. Några menar att Dragan var svår att ha i ett lag. Men jag tvivlar starkt på detta och han vill lira hockey. Tror däremot att man har problem med att han är invandrare då kanske. Men som jag tänker så har jag den uppfattningen om att alla människor är lika värda. Det vill säga att Dragan har samma rätt att spela hockey i vilket lag som helst precis som vilken annan spelare. Någon sade till mig att jag bara slänger ur mig olika kommentarer, bara för att ha någonting att göra. Men det gör nog alla bloggare i sådana fall. Jag har Färjestad hjärta och att leta efter spelare precis som en scout är ett stort intresse för mig. Det verkar ibland som om detta retar vissa människor om man ger kommentarer och förslag till medier om vilka som skulle vara intressanta. Samma sak var det även på sidan: Svenskafans.com
En orsak varför jag till slut valde att sluta där. Man blir mobbad på grund av att man har olika åsikter, eller att man för fram olika förslag. Funderar lite på vad är det som säger att alla experter har rätt och alla tidningsmänniskor? Inte mycket, har läst både Roos, Wikegårds och många andra olika s k experter och många av dem kör huvudet i väggen mer än en gång. Det jag har lärt mig av hockeyvärlden är att tränarna hittar spelare under de mest konstigaste stenarna på en strand fylld av hockeyanda. Men så fort någon som inte är expert eller kommentator på en tidning, krönikör eller vad man nu kan kalla dessa ger en kommentar så blir man ganska omgående förpassad och hånad. Det är lustigt det där. Trodde att det var meningen med att man skulle ge kommentarer till olika texter och därmed också skapa lite liv på sådana platser. Vem sitter och läser en text bara rätt upp och ned utan att läsa kommentarer till texten? Det är något med att ge och läsa kommentarer som skapar en känsla av delaktighet i ett lag. Något som skapar ett starkare band till laget och en ökad inblick i hur hockeyn fungerar. Men tydligtvis retar detta  en mindre grupp och dessa kan heller inte vara tysta utan måste öppet håna och utan förståelse kasta ut sig en massa skit. Många av dessa kommentarer kan vara nedsättande och hemska, på grund av att dessa som skriver dessa kommentarer i sin tur inte tänker på att man kan faktiskt såra andra genom det som de själva skriver.

Dessa personer skulle aldrig säga detta som de skriver offentligt. Men så fort man är ute på nätet så är det fritt fram att mobba, håna och skriva verbala hemskheter till varandra. Det är inte samma sak som att stå där och säga det rakt ut mot en annan person då man möts i ett rum eller?? Men det är just vad det är. Det är samma sak. Att visa varandra respekt är något som försvinner mer och mer idagens samhälle. Bara se på både fotboll och hockey. Där kan fansen tydligen få göra vad de vill mot varandra utan att skämmas för det. Är det inte dags att förändra den hemska attityden? Ja det tycker jag i alla fall.