Sjögga gör comeback i Färjestad.


Mattias Sjögren lär få nummer 11 som han hade förra året.

Fbks hemsida har bekräftat det, även NHL laget bekräftar det och till och med vräker ur sig ursinniga kommentarer om Sjöggas skicklighet. Men jag tror faktiskt inte han är så dålig. Det var en förstärkning som behövdes, en riktigt grym förstärkning och som kommer att ersätta Kåberg som försvann till Örebro. Det lär inte bli någon mer förstärkning för Färjestad bk i år. Garanterat inte.... Varför? Jo för att Hyvönen tar Pelle Prestbergs plats, Max Görtz lär vi nog se igen i A-laget och utvecklas till en ny Dick Axelsson, samtidigt så får vi in Kåberg i en annan tappning i form av Sjögren. En förstärkning som kommer att lyfta laget ytterligare. Om Färjestad får sin vilja i igenom så kommer Sjögren och Hyvönen göra entré samtidigt och det kommer att göra Färjestad omöjlig näst intill att stoppa. Spelaren har också spelat i Tre kronor och hade man verkligen velat ha en målgörare så hade knappast Sjögren blivit signad "Over there!" Nej Sjögren är en defensiv spelare som ersätter med råge Fredrik Sjöström. Det som är intressant också är att Sjögren kan få tillbaka nr 11 på tröjan igen här i Färjestad. Med andra ord så kommer Sjöströms lån att lämnas tillbaka. Nu kan man verkligen säga att Färjestad är en guldkandidat. Jag är övertygad om att Sjögren är ännu mer taggad för att spela för Färjestad idag än innan han for till NHL för att lira. Är chansen för Mattias Sjögren kört bara för att han gör en comeback i FBK? Absolut inte.... Se bara på Rickard Wallin som drog iväg då han var runt 30.... Givetvis så har han alla möjligheter för att åka över dit om han vill och testa på nytt fast kanske för något annat lag?!

Välkommen Mattias Sjögren, du är efterlängtad. Tror nu faktiskt att laget kommer att lyfta ytterligare ett par snäpp nu när man får in Sjögga i laget...

Färjestad genomförde en stabil match i Göteborg

Första perioden var lite skakig men man gjorde 0-1 genom Anton Grundel, 1-1 kom genom Pierre Jonsson i andra perioden. Men därefter var det Färjestad bk för hela slanten. 1-2 gjorde Rickard Wallin och 1-4 gjorde Per Åslund i öppen kasse. Matchen slutade med andra ord 1-4 och nu får man verkligen hoppas att Färjestad kommit in i målform så att man stabilt plockar än match till.

Tabellen

Hv71
Skellefteå
Frölunda
Brynäs
Luleå
Färjestad
Linköping
AIK
Djurgården
Växjö
Modo
Timrå

Färjestad har fortfarande problem med målskyttet

Det har ryktats om en målskytt till Färjestad, därefter hävdar Rundqvist att man har gott om tid och behöver inte stressa, men Färjestad har fortfarande problem med målskyttet..... Det visade sig ordentligt även under lördagsmatchen mot Brynäs som kunde åka hem med två poäng i bagaget och lämna ett poäng hemma. Färjestad ryckte upp sig i de två perioderna men tappade helt fokus under första. Det slutade med 2-2 i ordinarietid och därefter kunde varken Mikael Johansson eller Christian Berglund sätta sina straffar och Brynäs som satte alla utom en straff kunde åka hem med bonuspoängen.

Det ryktades ju att man skulle plocka in Justin Donati till Färjestad. Kanske vore dags att förverkliga den tanken nu. Man har inte råd att hamna utanför Slutspelsstreket igen. Det är ju nu som man måste upp, upp upp upp och åter upp. Eller har man blivit nöjd och bekväm? Mot Växjö var man ett helt annat lag då slet man, fattar inte spelarna att man måste göra det varje match? Jag börjar tvivla på det.

Nu måste Färjestad hitta tillbaka till grunden på nytt och ta nästa match. Snälla Färjestad lägg ned det där med varannan match seger nu och kom tillbaka till formen igen..... Målgörare: Rickard Wallin, Joakim Hillding i Färjestad bk.