Färjestads trupp spikad om inte något annat händer.

Nu kan fansen sluta drömma om Brunnström och många fler därtill. Färjestad har en spikad trupp om nu inte Brodin åker över i sommar då förståss.

Färjestads utseende har disskuterats en hel del på bloggar och forum.
Många är djupt besvikna på att man inte satsade mer pengar på truppen. Det verkar som om man helt enkelt hellre tar det säkra före det osäkra. Eller som det tjusigt heter rättar munnen efter matsäcken.

Problemet är nu att det kan bli en negativ spiral som Färjestad sakta glider in i. Man kan knappast mena att Görtz och Fröberg är guldgossar eller??? Allt måste därmed läggas på att Wallin Berglund och Åslund får tummen ur ändan och börjar producera igen som man inte gjorde förra säsongen.

Så här ser truppen ut i alla fall.

Målvakter.
Christopher Nihlstorp
Fredrik Pettersson-Wentzel
Luca Boltshauser

Backar
Anton Grundel
Oscar Klefbom
Johan Larsson
Chris Lee
Sanny Lindström
Magnus Nygren
Ole Kristian Tollefsen
Jonas Brodin ???

Forwards
Anders Bastiansen
Christian Berglund
Jack Connolly
Linus Fröberg
Max Görtz
Joakim Hillding
Marius Holtet
Mikael Johansson
Patrik Lundh
Marcus Paulsson
Erik Thorell
Rickard Wallin
Per Åslund

Så här ser alltså truppen ut inför nästa säsong.

Om Jonas Brodin lämnar Färjestad i sommar kan det vara den en enda back till som ska in i laget därefter är chopen stängd.Tunnaste truppen sedan mycket länge

Känns lite som om Rundqvist prioriterar helt fel, ekonomi framför spelarprestationer. Man kan inte förvänta att Thorell och Görtz samt Fröberg ska prestera på topp hela tiden. Alltså är det egentligen bara Connolly som har pressen på sig. Personligen så skulle jag vilja ha minst en till poängmakare för att bygga upp så att man prestera ordentligt framöver. Så man får hoppas att Rundqvist tänker om och letar upp en poängkung till för att säkra lagets prestationer.

Chris Lee till Färjestad

Nu kan man tro att det blir slut med värvningar, precis som alla rykten har pekat på så är poängklippan Chris Lee från Mannheim klar för Färjestad bk. Backen stod för 45 poäng i Tyska ligan under förra säsongen. 31 åringen är en skicklig skridskoåkare och nu får alltså amerikanen Jack Connolly sällskap inför kommande säsong just i Färjestad. Utöver detta så har Erik Thorell skrivit på för Färjestad ett ett årigt kontrakt och därmed kan man förstå att det är slutvärvat för Färjestad bks del kan man tro. Däremot till skillnad från Erik så har Chris skrivit på för ett två årigt kontrakt. Därmed är truppen spikad för närvarande och för denna kommande säsong.  

Utöver detta så rapporteras det att Modo plockar in Richie Regehr en back från Berlin.
En poängstark back som jämfört med Chris inte har gjort lika mycket poäng hela 37 stycken.

Det kommer att bli intressant att se hur Chris Lee kommer att prestera i Elitserien framöver.

Perra tar som bekant över AIK men problemet är att han ser samtidigt hur andra spelare försvinner. Jag tror och har på känn att AIK kommer att drabbas av en sämre säsong den som kommer än tidigare. Risken finns nämligen att man tappar för många bra spelare och måste värva nytt. Alla vet att det kan ta tid innan spelare kommer in i laget då de är nya. Så det finns vissa risker och vem kan bli syndabocken på nytt? Hoppas verkligen inte Perra Johnsson för han behöver verkligen en brake från misserabla situationer. Frågan är bara om han kommer att lyckas med AIK eller om det bara var i Färjestad guldet ströddes över honom....