Färjestad straffade Modo

Det blev en fjärde seger över Modo för Färjestads räkning. Salak var grym i målet. Han tog emot nästan allting som kom emot honom och han var grym särskilt då det gäller straffarna. Men en spelare som verkligen var het i dag var, Joakim Hilding som åter igen producerade för Färjestad.

Joakim gjorde mål i första perioden och avgjorde sedan på straff i en jämn straffläggning.

Övriga målskyttar under matchen:
FBK: Rickard Wallin och Joakim Hilding.

Modo: Richie Regehr och Niklas Sundström.

Färjestad tog alltså två poäng i matchen och höll sig därmed kvar på en femte plats. Modo stannar därmed kvar på en sjätteplats trots att man tog en poäng.

Övriga resultat:
Timrå-Linköping 0-2
Hv71-Växjö 2-0
Frölunda-Rögle 4-0
Brynäs-Luleå 3-1

Tabellen
Skellefteå
Hv71
Luleå
Linköping
Färjestad
Modo

Brynäs
Frölunda

Växjö
AIK

Timrå
Rögle

Dags för att FBK plockar in en tungviktare

Sami Lepistö är utan kontrakt. Tanken var att han skulle spela i KHL men fick inte fortsätta där. 28 åringen är en tuffing och bra defensiv spelare som jag tror faktiskt Färjestad kan ha nytta utav. Många skador bland backarna gör att defensiven blir lidande. Här är därför det viktigt att satsa lite mer på defensiven. Särskilt inför ett slutspel. Man behöver inte förlänga med den finske spelaren efter säsongen. Men om han skulle prestera och göra bra ifrån sig... då vore det ju värt att ge Sami ett år till i Färjestad. Vad anser ni om att låta en bra defensiv spelare lira i FBK? Skriv gärna vad ni tycker.

Färjestad besegrade mästarna

En intressant match blev det mot Brynäs. En match som slutade med en fjärde seger för Karlstadlaget. Matchen avgjordes genom två backar. Wilhelm Westlund som gjorde sitt första mål i Elitserien någonsin. Ett andra mål gjordes utav Chris Lee som gjorde sitt andra mål för säsongen. Det var dessa som avgjorde hela matchen. Westlund, Lee och Holtet var målgörare för Färjestad. Brynäs målgörare hette Löf och Widing. Matchen slutade 3-2 till Färjestad.

Det enda som förstörde matchen lite grann var att att Linköping besegrade Hv71 med 5-4 vilket innebär att Färjestad inför slutet av året stannar kvar på en femte plats.

Övriga matcher:
Luleå-Modo 1-4
Skellefteå-Rögle 5-2
AIK-Timrå 1-0
Frölunda-Växjö 3-2

Skellefteå
Luleå
Hv71
Linköping
Färjestad
Modo
Brynäs
Frölunda
Växjö
AIK
Timrå
Rögle