Färjestads INEFFEKTIVITET kammade noll i norrland.

Färjestad hade inte en enda suck mot Skellefteå i norr, SAIK avgjorde i princip matchen redan i första perioden då det kom 2 mål (ett i powerplay bland annat). Frågan är vad laget egentligen var i första perioden och varför i hela världen man ansåg att Johan Larsson var lämplig att spela hockey i FBK medan Nygren som annars är en grym poängplockare helt plötsligt ska lånas ut? Tar hellre Nygren alla dagar i veckan framför Johan Larsson. Sedan att placera in andra målvakten i ett så viktigt möte förstår jag heller inte. PW må vara en bra målvakt men han är alldeles instabil varannan match och då nu när Nihlstorp ändå var frisk och kry så borde han få spela. Nästa viktiga match är mot Frölunda och därefter en revansch mot Skellefteå hemma. Möller gjorde första målet då Färjestad slarvade och hela matchen slets sönder av skador, utvisningar, matchstraff och elände. Skärpning Färjestad om ni ska vinna guld till vårkanten sådana här matcher vill jag inte ens höra talas om.

Varken Berglund, Johansson eller Rickard Wallin hade med sig rätt verktyg som behövs om man ska ta hem spelet. Nej Färjestads ineffektivitet lyste i norr och hoppas den stannar där uppe. Lämna den bakom er grabbar och börja spela hockey igen. Tack!!

Något som man inte trodde skedde.

Då säsongen började så trodde nog ingen att man skulle få uppleva den dag då Hardy Nilsson blir sparkad från sitt jobb. Många trodde till och med att han skulle leda Djurgården till slutspel och kanske rent utsagt guld. Nu finns väldigt lite enligt experterna som tyder på annat än kvalserien eller ingemansland för Stockholmarna. Kanske skulle det gå så långt att Djurgården slår följe med SSK ned i allsvenskan...... GUD FÖRBJUDE MIG FÖR SÅDANA TANKAR!

Örebro är ett riktigt hungrigt lag och någon lär de slå ut för att inta en plats i elitserien. Lita på det! Nåja skulle något lag åka ned till Allsvenskan.... så vore det i sådana fall Timrå. Tror inte Örebro skulle ha en suck mot Djurgården om det kom till kritan. Tror inte Bofors eller Leksand skulle lyckas bända bort Djurgården heller från Elitserien.

Jag tror personligen just att Örebro ik tar Timrås plats och att om nu så vore, Djurgården behåller en elitserieplats om det var de som låg i kvalserien det vill säga. Titta på Timrås tröja och sedan Örebros.
Vad skiljer och vad är likt i dessa dressar?


Timrås borta ställ.


Örebros borta ställ.

Inte mycket som skiljer dessa två åt. Den ena har två röda delar på ärmen och en rand på bröstet. Örebro hockey har dessutom ett stort Ö på magen. Medan Timrå har hela "Timrå" lackat på magen.


Timrå har dessutom ett hemmaställ som liknar väldigt mycket Örebros eller om det nu är tvärtom.

OM detta inte är likheter som heter duga så vet jag inte bara. Vit rand på armen precis som Timrå, enda som skiljer återigen är sponsorerna och det stora Öet som finns på magen.

Mycket talar enligt mig att vi får ett Värmlands derby under nästa säsong. Dessutom Kåberg som motståndare för Färjestad om han inte ger upp innan dess. Tänk på också att Andro Michel spelar i Örebro vilket han inte gjorde för ett par säsonger sedan. Dessutom skulle också Nicklas Dahlberg få intressanta anknytningar till både Modo och Skellefteå. Där han faktiskt har spelat tidigare.

Well, hade någon frågat mig angående Djurgården och Hardy innan elitserien satte igång så hade jag trott de skulle vara topp 8 denna säsong. Nu när man tittar på tabellen så inser man att man hade ingen aning om att det skulle gå så dåligt för Djurgården eller Hardy än mindre att Nilsson skulle få lämna klubben. Det kändes nämligen som om Hardy och Djurgården var som skapta för varandra. Rykten säger att Challe Berglund är på väg att ta över igen till nästa säsong. Vet inte riktigt om detta är något som är ett bra val. Personligen så tror jag mer på att de hade behövt en nytändning genom ett helt okänt ansikte och inte någon tränare som varit med tidigare. Mycket mer spännande att följa en tränare som är helt okänd.

Timrå, Växjö och nyförvärv

Idag bekräftar aftonbladet att Vladimir Mihalik, 25 har skrivit på för Timrå ik. Backen sägs vara en stor person (storvuxen) med sina 202 cm och 111 kg. Enligt uppgifter rör det sig om ett lånekontrakt för att rädda Timrå bort från Kvalserien, även om jag tror att det är orealistiskt att kunna undvika detta då man bara skrapat ihop 41 poäng i elitserien. Det blir en lång väg att vandra till övre delen av serien, backen får nu troligtvis vara med och spela kvalseriespel för att rädda Timrå från att hamna i allsvenskan i vår.

Växjö och Frölunda har tidigare gjort klart med sina spelare: Växjö plockar till sig Tomas Netik som är en liten och snabb gynnare med näsa för målet. Frölunda plockar in en norsk talang vid namn Mats Rosseli Olsen.

Färjestad?? Nej man plockar inte in någon spelare alls innan transferfönstret stänger. Man har sedan tidigare gjort klart med Stefan Meyer och det verkar som om man är nöjda med detta.

Även om experterna inte tror att Carlsson i Fbk är en guldtränare så misstänker jag att man har goda chanser. För det första så var Leif Carlsson en av guldmedaljörerna då Färjestad firade guld i våras. Med andra ord: han vet visst hur det är att vinna guld och har dessutom sett hur Tommy Samuelsson har skött sin verksamhet. Givetvis tror jag att Leif visst kan bli en guldtränare bara om han jobbar hårt och hjälper laget på bästa sätt, det har vi redan fått se så jag är inte orolig för att Leif Carlsson styr skutan. Man har nu äntligen vänt trenden och jag tror att med Leffe och Adde och jöjje så kan man stå på torget i vår igen. Färjestad bk har ett underligt sätt att kämpa sig upp på banan igen och ta hem hela elitserien. Så tvivla inte fans jag tror att Färjestad nu har goda chanser till att fira på torget i år igen.