Pettersson-Wentzel stannar i Färjestad bk

Enligt nya informationskällor så kommer inte Pw att lämna för spel i nordamerika. Winnipeg har valt att inte plocka över honom och därmed är det bara en enda målvakt som ska placeras in i Färjestad bk.

En annan detalj är att Jonas Frögren är bekräftad som nyförvärv hos Minsk. Mer kan ni läsa HÄR.


Lars Haugen stannar i KHL

Nytt besked från Haugen är att han stannar i två år till i KHL. Det som är nytt att rapportera om är att Färjestad också var med och bjöd på norrmannen något som inte framgick tidigare. Men nu nobbas både Brynäs och Färjestad av norrmannen för KHL. En annan liten rapport är att AIK är en av de klubbar som vill signa Dick Axelsson. Dock har man inte lagt ett bud på honom utan bara pratat med hans agent. Färjestad däremot för samtal med Dick Axelsson så jag tror ändå det lutar åt FBK för killen. Den som lever få se, givetvis skulle han säkert få mer istid i AIK än Färjestad. Men Dick vet också om att det är i Färjestad man vinner guld och det är också där som NHL granskar lite extra noga på spelarna. Så mycket talar ändå för Färjestad i detta läge.

Färjestad har redan inlett sökandet efter en ersättare.

När det gäller Nihlstorp så har Färjestad redan inlett sökandet efter en ersättare. Granqvist har flera namn på tapeten som han tycker är spännande. Chansen att PW sticker är däremot minimal. Chansen finns nämligen att PW lånas ut till Färjestads organisation ett år innan han flyttas över. Brodin då? Allt bygger på vad Jonas själv tycker och tänker. NHL avvaktar hans beslut och skulle det kännas fel för Jonas så stannar han troligtvis. Hur det ser ut för Nygren är ännu oklart. Jag tror att Färjestad kommer att se över möjligheterna och att man värvar en ny målvakt är nog väldigt nära förestående då man inte vill stå utan full trupp under sommaren. Hur ser det ut för Dick Axelsson då? Nu hänger allt på prislappen och ingenting annat. Så räkna nog med att Dick lirar i Färjestad till höst. Det handlar helt plötsligt inte om en full trupp utan nu handlar det om ekonomi. Rundqvist säger precis som Loob i det här fallet att man är inte dummare än så att man låter Dick gå till en ennan klubb om priset är rätt. Så jag är övertygad om att Dick kommer att spela i Färjestad kommande säsong helt klart.