Två segrar för Färjestad.

I Torsdags så hoppade man tillbaka till vinnarspåret med en borta seger mot Brynäs som slutade 3-4 på övertid.

I kväll tog man emot Frölunda och dessutom firade två stora händelser. Bland annat hissades Mathias Johanssons nummer inför en fullspäckad arena. Samtidigt så firade också Färjestad bk 80 års jubileum. Färjestad firade sedan också ännu en viktig händelse nämligen seger mot Frölunda med 4-1.

Som bekant så var det dubbelt firande inför nedsläpp mot Frölunda. FBK firade 80 år samtidigt som man hissade upp Mathias Johanssons nummer 17 i taket. Att det var ett stort ögonblick för "Matte" rådde det inget tvivel om när han mötte pressen i den första periodpausen.
- Det var en otrolig känsla, ett riktigt stort ögonblick, säger Johansson.

Två nya ungdomar gjorde elitseriedebut mot Frölunda i ett Färjestad som den här dagen ställde upp med tio 90-talister i matchtruppen.

Både Olofsson och J20-kollegan Joakim Nygård fortsatte dock med sitt fräna spel och sin ursinniga skridskoåkning matchen igenom. Och bidrog på så vis med massvis av energi till sitt lag. Båda hade dessutom bra chanser att göra mål. Ungdomarna tog för sig ordentligt.

Om att få göra första matchen inför 8 534 i LLA säger Nygård:
– Det kan inte bli en bättre debut.

Första perioden slutade 0-0
Men i andra small det till ordentligt!

Första målet gjorde Per Åslund då man hade en man mindre på isen. Christian Berglund satt nämligen utvisad för en cross-checking. Men Dick Axelsson smäller därefter bara minuten efter Åslunds mål in 1-1.

Men 8 minuter in på andra perioden så får Färjestad en chans till då Bohm i Frölunda blir utvisad. Markus Paulsson smäller in 2-1 .
Tredje perioden började Färjestad bli tillbaka tryckt och Frölunda kommer mer och mer in i matchen. Kändes som om det bara var en tidsfråga innan Frölunda skulle smälla in ett kvitteringsmål. Dock så uteblev det och istället kunde Per Åslund smälla in 3-1 till hemma laget, hans andra mål för kvällen.

Frölunda tar timeout och plockar målvakten, men det hjälper inte. Istället kan Bastiansen bara dryga 3 minuter kvar sätta avgörande målet 4-1 till Färjestad.

Här nedan finns några länkar som kan vara intressanta att granska.