Två segrar och en stjärnsmäll

Som bekant så förlorade Färjestad matchen mot JYP i Finalen i European Trophy. Man gjorde det med 2-1 som resultat. Glädjen tog man ändå med sig till spelet i SHL vilket gav dem två segrar. En mot Luleå vilket var det första laget som man mötte på hemma is. 2-0 slutade denna match och därefter mötte man borta Modo vilket man också lyckades besegra med 2-1. Så kom nu alltså stjärnsmällen, Leksand som har varit en svår nöt att knäcka för Färjestad hela säsongen. Så även i kväll. Alla trodde nog på ett härligt nyårs firande med tre raka segrar för Färjestad i alla fall om man får fråga fansen. Första perioden slutade 2-1 efter att Färjestad kvitterade med mycket besvär. En massiv anstormning ledde till 1-0 i mitten av den fösta perioden. Därefter kom 1-1 genom Lajonen. Men precis i slutet av första perioden petade Blomkvist in 2-1 och efter granskning genom dommare och klockan dömdes det godkänt mål. Hillding var mycket besviken efter det resultatet. Andra perioden blev absolut inte någon större förbättring från FBKs sida som resulterade i ett 3-1 överläge genom Kapstad. Nu kändes det riktigt tungt för Färjestad. I tredje spelade Färjestad till sig en dubbelutvisning Lund fick en tio minuters utvisning och Hillding åkte på en två minuters. Mikael Johansson spelade snyggt fram till Ryno i Leksand och han gjorde heller inga misstag. 4-1 och frågan var om det inte var helkört för Färjestad nu. Hillding ville verkligen inget annat än att ändra på saken och gjorde också mycket riktigt 4-2 till gästerna. Milan Gulas satte inte lång tid efter detta också 4-3. Men där slutade resan och Leksand besegrade återigen Färjestad. Något som också givetvis påverkar tabellen ytterligare då Leksand passerar Färjestad.