Hade det varit ett jumbolag...

Hade det varit ett jumbolag som FBK hade förlorat mot samtliga matcher i grundserien så hade jag inte varit orolig, särskilt om vi pratar om att man vinner mot andra lag.... men nu snackar vi Skellefteå aik och konstaterar med lite utav en frustration och stor oro att Skellefteå har vunnit samtliga matcher mot Färjestad oavsett var man har spelat... detta ska inte glömmas... absolut inte. Färjestad har stora problem mot just Skellefteå. Även om man strider och krigar om pucken så räcker man inte till för att ta norrlänningarna i år. Men samtidigt ska man givetvis inte ge upp. Absolut inte. Dock så tror jag ärligt om man får vara det så kommer Färjestad få det mycket svårt att ta Skellefteå i år. Tredje gången gillt för norrlänningarna med andra ord. Sedan känner jag att för många Färjestads spelare verkar vilja röra på sig. Paulsson till exempel borde ha sitt kontrakt klart med Färjestad redan nu. Men det verkar som om det drar ut på tiden och det oroar om något. Han kanske redan beslutat sig för att gå över till Växjö och samtidigt följa alla andra tidigare Färjestads spelare så som Holös mm. Mikael Johansson kan faktiskt också även han hamna i Växjö bara så ni vet.

Matchen slutade 3-2 till Skellefteå och därmed miste man också andra platsen och jag tror inte att Färjestad matar sig in på den platsen något mer denna säsong. Orsaken till detta är att HV71 har samma lag att möta under de senaste tre matcherna fram över och samtliga kommer Färjestad och Hv71 i princip lyckas med att besegra. I alla fall på papperet. Kan vara möjligtvis Luleå som ställer till det. Växjö och Rögle är de andra två lagen och dessa kan nog räkna med att få däng i alla fall mot dessa stora tungviktare. Hv som sagt var ligger nu på en andra plats med ett par poäng före Färjestad som förlorade sin senaste match mot Skellefteå med andra ord. Brynäs har fortfarande den sista platsen i slutspelet men AIK är inte långt borta, endast tre poäng för att vara exakt.

Paulsson till Växjö?

Enligt rykten så verkar Växjö vara ett av de lag som jagar Marcus Paulsson för ett kontrakt men samtidigt så har Paulsson och Färjestad närmat sig varandra. Frågan är: vilket kontrakt får Paulsson?

Seger och förlust

Färjestad tog emot Modo i LLA. Det resulterade också mycket riktigt till en härlig kamp och mål. 3-0 för Färjestad där bland annat Joakim Nygård gjorde sitt första mål för Färjestad. Andra som också gjorde sina mål var Christian Berglund och Patrik Lundh.

Sedan var det också mycket behov av att Hv71 skulle åka på en förlust. Hv71 tog emot Linköping och Linköping inledde första på sämsta sätt. Man släppte in 2-0 och därmed trodde i alla fall jag att Färjestad skulle ligga på en tredje plats en match till. Men så blev det inte. Linköping reducerade genom Söderberg och Lee Goren kvitterade för Linköping. 2-3 blev det också mycket riktigt, men i tredje så kvitterade Hv71 och jag trodde nu att Hv71 skulle vinna matchen. Men den gick mot förlängning och på straff avgjordes den också av Linköping. Matchen slutade 3-4 str. och Färjestad kan nu placera sig på en andra plats i tabellen. Även om den kan bli kortvarig då man möter Skellefteå som har vunnit samtliga möten mot just Färjestad.

Färjestad åker upp till Skellefteå inom kort och då tror jag det kan bli som så (Hv71 möter det svagaste laget för närvarande Brynäs) att Hv71 placerar sig där igen. Men man får hoppas att Färjestad rycker upp sig inför matchen mot Skellefteå för det kan vara dem som man möter i Final under slutspelet. Vinner man den sista matchen så tror jag man faktiska har en möjlighet att ta guldet. Förlorar man så kan det bli mycket svårt för Färjestad.