Seger och förlust

Färjestad tog emot Modo i LLA. Det resulterade också mycket riktigt till en härlig kamp och mål. 3-0 för Färjestad där bland annat Joakim Nygård gjorde sitt första mål för Färjestad. Andra som också gjorde sina mål var Christian Berglund och Patrik Lundh.

Sedan var det också mycket behov av att Hv71 skulle åka på en förlust. Hv71 tog emot Linköping och Linköping inledde första på sämsta sätt. Man släppte in 2-0 och därmed trodde i alla fall jag att Färjestad skulle ligga på en tredje plats en match till. Men så blev det inte. Linköping reducerade genom Söderberg och Lee Goren kvitterade för Linköping. 2-3 blev det också mycket riktigt, men i tredje så kvitterade Hv71 och jag trodde nu att Hv71 skulle vinna matchen. Men den gick mot förlängning och på straff avgjordes den också av Linköping. Matchen slutade 3-4 str. och Färjestad kan nu placera sig på en andra plats i tabellen. Även om den kan bli kortvarig då man möter Skellefteå som har vunnit samtliga möten mot just Färjestad.

Färjestad åker upp till Skellefteå inom kort och då tror jag det kan bli som så (Hv71 möter det svagaste laget för närvarande Brynäs) att Hv71 placerar sig där igen. Men man får hoppas att Färjestad rycker upp sig inför matchen mot Skellefteå för det kan vara dem som man möter i Final under slutspelet. Vinner man den sista matchen så tror jag man faktiska har en möjlighet att ta guldet. Förlorar man så kan det bli mycket svårt för Färjestad.