Vi kommer tillbaka?

Leif Carlsson måste hålla skenet uppe..."Vi har inte gett upp...." Klart att man måste säga så som tränare. Faktum är att man har problem med att komma tillbaka, man sade detta även inför match två. Kan man inte vinna i Luleå, så är loppet ändå kört. Men man måste säga att man inte ger upp... det vore fel att inte göra det. Men faktum kvarstår.... Luleå har imponerat så här långt i slutspelet. Man slog ut Frölunda med 4-2 i matcher.... nu håller man på att nolla Färjestad i matcher och med tennissiffror dessutom. Färjestad måste vinna nästa match, desperation är inget som faktiskt Färjestad spelat med tidigare med lyckat koncept. Vinner man nästa match så finns det en chans om än liten att man kan vända det hela men då måste samtliga matcher hemma och en match i Luleå sluta med Färjestad vinst Färjestad får inte förlora en enda match nu för att inte hamna i problem.

På tisdag vet vi svaret hur det har gått, hur det kommer att se ut. Men risken finns och den är mycket stor att denna vecka är den sista veckan för Färjestad om det vill sig illa.

Jag är inte pesimist, snarare en realist och det måste man vara om man ska klara av att följa hockeyn. På tisdag så får det inte finnas någon osäkerhet, alla måste ge 200% för att övermanna Luleå och se till att hålla liv i serien. Vinner man i Löfberg Lila Arena på tisdag har hoppet vaknat igen och då måste man även vinna omgående en match i Luleå för att släcka Luleås intresse. Men någonting som måste kommas ihåg dessutom är att ju mer desperatare Luleå kan komma att bli desto farligare blir man. Det gäller att vinna närkamperna och därefter också undvika utvisningsbåset i ringaste mån för att kamma hem det hela.

Färjestad på väg ut ur slutspelet?

Håller på att få äta upp det jag skrev tidigare.... Luleå har nu 2-0 i matcher mot just Färjestad. Samtidigt har också Skellefteå gjort 1-1 i matcher mot Linköping. Luleås resa till final verkar inte bli krokigare än en motorväg medan Skellefteå får det tungt men kommer troligtvis lyckas i slutet. Har svårt att efter sådana tennissiffror se att Färjestad kan vända steken och vinna med 4-2 i matcher. Kommer FBK ens att vinna en enda match mot Luleå som efter 1-4 och 5-2 segrar har lyckats med att spela tight tufft och smart.

Färjestad har två matcher kvar mot att ta ut semester och mycket som jag ser det tyder på att det blir just så. Luleå har dessutom haft alla möjligheter att sätta puckarna bakom Salak i pp. Färjestad har svårt att göra mål i pp. Man har svårt att göra mål över huvudtaget mot den tidigare Färjestad keepern Gustafsson.

Tips? Byt ut Salak och sätt in Pettersson-Wentzel nästa match. Salak verkar vara redan nu sönderläst av Luleå som har gjort hemläxan. Färjestad såg visserligen taggade ut men man hade väldigt lite att säga till om då det gäller Luleås kontringar. En sak till: Akta er för utvisningar, de är dödliga särskilt mot Luleå.

Luleå och Skellefteå i final.... inte en omöjlig tanke..... Helst hade jag i sådana fall hoppats på Linköping-Luleå i sådana fall. Linköping har inte vunnit ett enda guld, de skulle i sådana fall förtjäna guldet mer än både Skellefteå och Luleå. Stor chans tyvärr även om man inte vill tro det eller tänka det... risken finns att Färjestad nollas av Luleå som har hittat en form vilket inte Färjestad har hittat ännu....

Brynäs dumpar spelare

En hel kedja får gå från Brynäs det verkar som om guldlaget nu vill möblera om på allvar.
 
Backarna: Lars Jonsson, Fredrik Styrman, Victor Berglind får först och främst gå.
Victor tror jag försvinner till Allsvenskan. Fredrik Styrman tror jag om jag inte har fel drar mot Växjö eller åtminstonne stannar i Elitserien då det finns intressenter. Lars är fortfarande ett osäkert kort.
 
Bland forwards försvinner: Daniel Widing (en spelare som lär få kontrakt någon annanstans i Elitserien). Martin Johansson och Mats Lavander ingen av dessa lär nog hamna någon annanstans utan i Elitserien ävn nästa sästa säsong. Kanske hos någon av de båda nykomlingarna. Leksand och Örebro.
 
Rett Rakahsani verkar ha spelat klart i Hv71 och hamnar troligtvis i Växjö enligt kontakter.
 
En annan intressant detalj är att Rögle kan tappa en forward till Färjestad inför kommande säsong. Det handlar om Dennis Everberg som inte enligt min övertygelse är en pangforward. Ganska anonym enligt min bok. Han har gjort 8 poäng på 55 matcher. Känns inte som någon stor stjärna enligt mig.
 
Men så har ju faktiskt Färjestad lyckats förtrolla skåningar till att bli superspelare, Mattias Sjögren och Marcus Paulsson till exempel. I sådana fall kan man ju faktiskt lika gärna plocka in Martin Johansson som faktiskt har kopplingar till Färjestad sedan tidigare. Mikael Johansson lär ju givetvis försvinna och Martin som är 25 år kan ju mycket väl även om hans prestationer ligger på samma nivå som Everbergs så kan man känna att det kan flyta på bättre med en sådan spelare. En annan spelare som visserligen inte hör till småtupparna är kanske Mats Lavander 33 årige spelaren har visserligen inte öst poäng under säsongen som varit men han har tidigare legat på runt 21 poäng och har en bra ledarinställning på isen.
 
Nu när Timrå åkt ut kan man och borde man i Färjestads led annars prata med Max Friberg, en spelare som skulle vara typisk för Färjestad med stort hjärta och hårt arbete. Det man kan göra är att man pratar med Ducks och helt enkelt lånar Friberg en säsong för att utveckla honom ytterligare. Han har ju faktiskt gjort 16 poäng och tillsammans med Åberg och en mogen center så kommer de båda bli ett riktigt radarpar. Vilket också kommer att lyfta fram målskyttet bland dem båda.