Brynäs dumpar spelare

En hel kedja får gå från Brynäs det verkar som om guldlaget nu vill möblera om på allvar.
 
Backarna: Lars Jonsson, Fredrik Styrman, Victor Berglind får först och främst gå.
Victor tror jag försvinner till Allsvenskan. Fredrik Styrman tror jag om jag inte har fel drar mot Växjö eller åtminstonne stannar i Elitserien då det finns intressenter. Lars är fortfarande ett osäkert kort.
 
Bland forwards försvinner: Daniel Widing (en spelare som lär få kontrakt någon annanstans i Elitserien). Martin Johansson och Mats Lavander ingen av dessa lär nog hamna någon annanstans utan i Elitserien ävn nästa sästa säsong. Kanske hos någon av de båda nykomlingarna. Leksand och Örebro.
 
Rett Rakahsani verkar ha spelat klart i Hv71 och hamnar troligtvis i Växjö enligt kontakter.
 
En annan intressant detalj är att Rögle kan tappa en forward till Färjestad inför kommande säsong. Det handlar om Dennis Everberg som inte enligt min övertygelse är en pangforward. Ganska anonym enligt min bok. Han har gjort 8 poäng på 55 matcher. Känns inte som någon stor stjärna enligt mig.
 
Men så har ju faktiskt Färjestad lyckats förtrolla skåningar till att bli superspelare, Mattias Sjögren och Marcus Paulsson till exempel. I sådana fall kan man ju faktiskt lika gärna plocka in Martin Johansson som faktiskt har kopplingar till Färjestad sedan tidigare. Mikael Johansson lär ju givetvis försvinna och Martin som är 25 år kan ju mycket väl även om hans prestationer ligger på samma nivå som Everbergs så kan man känna att det kan flyta på bättre med en sådan spelare. En annan spelare som visserligen inte hör till småtupparna är kanske Mats Lavander 33 årige spelaren har visserligen inte öst poäng under säsongen som varit men han har tidigare legat på runt 21 poäng och har en bra ledarinställning på isen.
 
Nu när Timrå åkt ut kan man och borde man i Färjestads led annars prata med Max Friberg, en spelare som skulle vara typisk för Färjestad med stort hjärta och hårt arbete. Det man kan göra är att man pratar med Ducks och helt enkelt lånar Friberg en säsong för att utveckla honom ytterligare. Han har ju faktiskt gjort 16 poäng och tillsammans med Åberg och en mogen center så kommer de båda bli ett riktigt radarpar. Vilket också kommer att lyfta fram målskyttet bland dem båda.