Färjestad håller koll på Schweizare

Enligt uppgifter jag har fått även om man får ta det hela med en nypa salt så jobbar man just nu på Yannick Weber, en 25 årig schweizare som ryktas till Europa. Färjestad jobbar nog på flera spår helt klart men en av dem är just denna back som sägs ha tröttnat på NHL.

Men vi får helt enkelt vänta och se vad som händer på backfronten. Skulle Yannick signa på för FBK så lär vi nog se en poängskapande back i laget inom kort.

Under lockoutsäsongen 2012-13 så spelade Weber för Genevé Servette och spelade då 32 matcher i Schweiz samt gjorde 21 poäng. Däremot i NHL så verkar det ha gått mycket trögt. Han har spelat 14 matcher totalt sett sedan 2012-13 till 2013 och gjort 2 poäng.

Kan bli något för Färjestad i framtiden... eller vad tror ni?

Efterlängtad seger

Färjestad besegrade Örebro i Behrn Arena med 2-1 efter straffavgörande. Joakim Hillding blev matchhjälte med två gjorda mål i straffläggningen.
- Först tänkte jag skjuta på stötkrysset och det blev misslyckat, men den gick in i alla fall, berättade Hillding för C More Hockey.Färjestad fick i afton revansch på Örebro efter förlusten i premiären på straffar inför ett fullsatt Behrn Arena i denna match av derbykaraktär. Skicklige Joakim Hillding blev tillsammans med målvakten Danny Taylor matchhjältar för sitt bortalag. Hillding dunkade dit den avgörande straffen rakt upp i krysset medan Taylor knep tre av fyra hemmastraffar.
- Danny är riktigt bra i målet idag. Vi gör det bra i boxplay också. Vi måste börja spelare enklare på hemmaplan också , blad till blad. Det är det vi har misslyckats med hemma, tyckte Hillding när han analyserade sitt Färjestad.

Det var två lag som varit ganska skadeskjutna senaste tiden. Båda lagen saknade ikväll sina respektive lagkaptener, Henrik Löwdahl och Rickard Wallin. Under matchens gång fick dessutom Christoffer Norgren kliva av för sitt Örebro. Men trots flera avbräck var det en ganska underhållande match och under den andra och tredje perioden turades lagen om att byta chanser med varann.

Kalasträff för Åberg
Örebro tog ledningen tidigt i den andra perioden efter tveksamt ingripande av en i övrigt duktig Danny Taylor i bortakassen. Matchen öppnades då upp och Färjestad kunde senare kvittera genom en riktig kalasträff i powerplay av Pontus Åberg i slutet av perioden.

I den tredje perioden var det chanser åt båda håll, men 1-1 efter full tid speglade matchen väl. Färjestad visade sedan prov på lite bättre kvalité i straffläggningen och Örebro fick inkassera sin sjätte raka förust.
- Totalt sett är jag inte nöjd. Det var alldeles för många trötta beslut. Tror att vi missar 8-10 nedläggningar i dag och det kan man inte vinna tre poäng på. Det var två lag som kom sargade idag men vi får en poäng idag. Vi vinner en poäng som jag ser det. Det är två lag som har förlorat mycket, sade en ganska bekymrad hemmatränare, Patrik Ross.

För hemmalaget väntar två tuffa matcher innan det kommer ett lägligt landslagsuppehåll för Närkingarna. Luleå hemma och Växjö på bortais. Gästerna reser till Stockholm och möter AIK på torsdag i en viktig match kring kvalseriestrecket och tar sedan emot Luleå hemma på söndag.

Daniel Bergman
www.hockeysverige.se

Färjestad slog Växjö på straff

Hillding var den hetare pjäsen under matchen. Trots det så ligger Färjestad kvar i den nedre regionen och jag oroar mig kraftigt över om detta ska bli en så udda situation som att Färjestad och Hv71 kommer att få spela mot allsvenska lag när säsongen är över? Fast det klart, det har gått bara 17 matcher sedan SHL öppnade dörren för spel. Så mycket kan inträffa. Färjestad kan mycket väl precis som Hv71 vända trenderna och vinna igen. Här anser jag att Prestberg borde få fortsatt förtroende i Färjestad hela säsongen. Laget behöver honom och det måste också Loob och company inse. Färjestad vann på straff denna gång och måste givetvis vinna kommande matcher för att vända trenden och andas ut. Färjestad har 19 poäng för närvarande och jag känner mig inte säker förrän man börjar fylla på poängen med treor helst med ett flertal sådana under kommande matcher. Skönt att veta att Hillding producerar i alla fall och att Liffiton är tillbaka i spel.

Vi får se när Stafford och Belle är tillbaka. Det vore bra om dessa två herrar började att göra det svårt för lagen. Färjestad behöver en grym defensiv och fler målgörare för närvarande.
 
Matchen slutade i alla fall 1-2 till Färjestad på straff.
 
Matchvinnare: Taylor och Hillding enligt mig i alla fall.