Efterlängtad seger

Färjestad besegrade Örebro i Behrn Arena med 2-1 efter straffavgörande. Joakim Hillding blev matchhjälte med två gjorda mål i straffläggningen.
- Först tänkte jag skjuta på stötkrysset och det blev misslyckat, men den gick in i alla fall, berättade Hillding för C More Hockey.



Färjestad fick i afton revansch på Örebro efter förlusten i premiären på straffar inför ett fullsatt Behrn Arena i denna match av derbykaraktär. Skicklige Joakim Hillding blev tillsammans med målvakten Danny Taylor matchhjältar för sitt bortalag. Hillding dunkade dit den avgörande straffen rakt upp i krysset medan Taylor knep tre av fyra hemmastraffar.
- Danny är riktigt bra i målet idag. Vi gör det bra i boxplay också. Vi måste börja spelare enklare på hemmaplan också , blad till blad. Det är det vi har misslyckats med hemma, tyckte Hillding när han analyserade sitt Färjestad.

Det var två lag som varit ganska skadeskjutna senaste tiden. Båda lagen saknade ikväll sina respektive lagkaptener, Henrik Löwdahl och Rickard Wallin. Under matchens gång fick dessutom Christoffer Norgren kliva av för sitt Örebro. Men trots flera avbräck var det en ganska underhållande match och under den andra och tredje perioden turades lagen om att byta chanser med varann.

Kalasträff för Åberg
Örebro tog ledningen tidigt i den andra perioden efter tveksamt ingripande av en i övrigt duktig Danny Taylor i bortakassen. Matchen öppnades då upp och Färjestad kunde senare kvittera genom en riktig kalasträff i powerplay av Pontus Åberg i slutet av perioden.

I den tredje perioden var det chanser åt båda håll, men 1-1 efter full tid speglade matchen väl. Färjestad visade sedan prov på lite bättre kvalité i straffläggningen och Örebro fick inkassera sin sjätte raka förust.
- Totalt sett är jag inte nöjd. Det var alldeles för många trötta beslut. Tror att vi missar 8-10 nedläggningar i dag och det kan man inte vinna tre poäng på. Det var två lag som kom sargade idag men vi får en poäng idag. Vi vinner en poäng som jag ser det. Det är två lag som har förlorat mycket, sade en ganska bekymrad hemmatränare, Patrik Ross.

För hemmalaget väntar två tuffa matcher innan det kommer ett lägligt landslagsuppehåll för Närkingarna. Luleå hemma och Växjö på bortais. Gästerna reser till Stockholm och möter AIK på torsdag i en viktig match kring kvalseriestrecket och tar sedan emot Luleå hemma på söndag.

Daniel Bergman
www.hockeysverige.se