Storseger när Färjestad besegrade Frölunda

6-2 slutade matchen mellan Färjestad och Frölunda under Söndagen. En av de stora stjärnorna den matchen var Rajala.

Färjestad rivstartade matchen mot Frölunda och ledde, efter två mål av Per Åslund, med hela 3-0 efter den första perioden. Milan Gulas skulle även han stå för två mål i matchen, men det var en annan spelare som skulle stjäla rubrikerna. Finländske Toni Rajala spelade som i trans matchen igenom och stod för ett mål och fyra assist i Färjestads seger.

Det dröjde inte många sekunder innan pucken låg i mål bakom Frölundas burväktare Linus Johansson. Anton Grundel höll sig framme och tryckte in pucken från högen av spelare framför mål. Efter videogranskning dömdes dock målet bort.

Efter drygt två minuter kom ändå ledningspucken från Färjestad som var riktigt bra i inledningen på matchen. Milan Gulas hittade fram till Per Åslund framför mål som bara behövde sätta dit klubban.

Färjestad fortsatte att ställa till problem för Frölunda i den första perioden med ett riktigt aggressivt försvarsspel. Det skulle ge mer resultat för med drygt fyra minuter kvar av perioden gjorde Per Åslund sitt andra mål, snyggt assisterad av Toni Rajala.

Frölunda hade inför matchen hade sex raka nederlag och turen verkade defenitivt inte att ha vänt i den första perioden när Christian Bäckman ramlade och Milan Gulas blev alldeles ensam med Lars Johansson. Gulas gjorde inget misstag och satte snyggt 3-0 med en dragning. Det blev nog för Lars Johansson i Frölundas kasse som byttes ut till förmån för Linus Fernström.

"Tre poäng viktigast"
Per Åslund var tillsammans med Toni Rajala första periodens utropstecken där den förstnämnda blev tvåmålsskytt och den andre stod för assist till alla tre mål.

I den andra perioden rådde det ingen tvekan längre - det här var Toni Rajalas kväll. Efter att Elias Fälth reducerat fram till 3-1 tog Toni Rajala återigen tag i taktpinnen. Först hittade han Milan Gulas fram till 4-1 med hans fjärde assistpoäng för kvällen. Sedan satte han fri med Linus Fernström 5-2 i slutet av perioden och det fanns inte superlativ nog för att beskriva finländarens insats denna kväll.

Den tredje perioden var något avslagen och inte alls lika fartfylld som period ett och två. Det skulle dock bli ytterligare ett mål när Joachim Rohdin satte 6-2 i slutet av matchen.

Inför den här matchen hade inte Färjestad haft över 8000 personer i Löfbergs Arena, men ikväll kom 8011 stycken och de fick se Färjestad och Toni Rajala briljera.

–Det var en riktigt bra match från oss och fem poäng kommer jag inte ens ihåg när jag gjorde senast. Dock var de tre poängen för laget ännu viktigast, sa matchens profil Toni Rajala till C More efter matchen.

Källa: Shl.se/Daniel Nilsson.