Växjö spöket håller fortfarande

Första perioden:
Det var gästerna som skapade de förts riktigt heta målchanserna. Efter dryga två minuter hade Ryan Lasch två bra chanser från nära håll, men Pekka Tuokkola svarade med två riktigt bra benparader. I nästa anfall blev Rhett Rakhshani ensam i slottet, men skottet träffade inte mål.

Det var Växjö som hade mer av spelet inledningsvis och såg ut att försöka behålla greppet genom att fullfölja i alla situationer. Färjestad stod upp bra och arbetade sig in i spelet och skapade bättre lägen, halvvägs in i perioden hade Pontus Åberg ett bra skott efter förarbete från Åslund och Hillding.

Färjestad fick matchens första powerplay efter 10:47, man fick inte igång så mycket spel och det numerära överläget kortades av efter en interference på Christian Berglund.

Växjö drog på sig två utvisningar med dryga minutens mellanrum och FBK fick spela fem mot tre med knappt tre minuter kvar av perioden. Nu fick FBK tryck och kunde spela runt Växjös tre försvarare och efter 17:41 kom också utdelningen. Milan Gulas stod vid den förlängda mållinjen till vänster om målet, Gulas spelade in till Per Åslund som stod i slottet. Åslund spelade vidare till Jack Connolly till höger om målet och Connolly fick i stort sett öppet mål och satte 1-0.

1-0 var också ställningen efter den första perioden, skotten 13-6 var något i överkant sett till spelet men FBK hade också mer spei i powerplay.

Andra perioden:
Växjö var det bättre laget även i den andra periodens inledning, men den här gången fick man utdelning också. Gästerna kvitterade efter två minuter då Eddie Larsson slängde in pucken mot mål, pucken styrde på Ludwig Byström och ställde Tuokkola i kassen, 1-1 efter 2:00.

Gästerna fortsatte att spela aggressivt och satte en hög press och efter 3:46 snodde David Åslin pucken från Linus Fröberg, Åslins satte fart mot Tuokkola och lyckades runda FBK- keepern och tråckla in 1-2.

Efter den starten var det Växjö som hade ett visst grepp om spelet, och innan man kommit halvvägs in i perioden hade man också utökat sin ledning. Ryan Lasch skickade in pucken mot mål för styrning, Dennis Rasmussen höll sig framme för att styra men träffade inte pucken. Den missade styrningen ställde Toukkola och pucken smet in, 1-3 efter 9:34.

Direkt efter målet fick FBK ett gyllene läge att reducera när Rickard Wallin spelade fram Patrik Lundh avlossade ett hårt direktskott, men Munroe höll tätt.

Reduceringen kom istället minuten senare genom Ville Lajunen. Lajunen fångade upp pucken vid anfallsblå och klev upp och överlistade Munroe med ett handledsskott som letade sig in på stötsidan, 2-3 efter 10:45.

Efter den fartfyllda inledningen blev det inte lika händelserikt under periodens andra hälft. Båda lagen skapade farligheter och hade bud på fler mål, men det blev inga fler i den andra perioden och 2-3 var ställningen inför den tredje.

Tredje perioden:
Det blev en jämnare inledning på den tredje perioden, med chanser åt båda håll. Båda lagen försvarade sig bra och stängde ytorna för motståndaren. Men ju längre tiden gick desto mer skapade gästerna och de var närmare att utöka sin ledning än vad FBK var att reducera.

Växjö skapade flera farligheter genom att man fick in pucken mot Tuokkola och skapade oreda framför FBK-kassen och Tuokkola fick göra flera reflexräddningar.

Färjestad fick ett gyllene läge att kvittera när man fick spela powerplay efter 12:22. Man spelade runt en del i Växjös zon men lyckades inte skapa det där riktiga trycket och Växjö kunde hålla undan.

Efter 15:39 fick Pontus Åberg ett kalasläge när han blev ensam framför Munroe. Åberg fick iväg ett hårt skott, men träffade inte mål. Växjö fick ett liknande läge halvminuten senare, och de tog vara på chansen. Dennis Rasmussen fick pucken på anfallsblå och klev in längs vänsterkanten, Rasmussen överlistade Tuokkola med ett hårt skott i plockkrysset. 2-4 efter 16:17.

Minuten efter målet fick FBK återigen ett riktigt bra läge att göra mål, men precis som Åberg så träffade inte Per Åslund målet.

Med knappt två minuter kvar av perioden chansade Färjestad med en extra utespelare i sin jakt på reducering och kvittering, men den här gången gav det inte utdelning och Växjö vann matchen med 4-2.

Nästa match för Färjestad är på lördag då man åker till Örnsköldsvik för att ta sig an Modo.