Grovt straff för Berglund

Christian Berglund får verkligen ett kännbart straff efter sin tackling mot en spelare nyligen. Det handlar om böter på minst 80 000 kronor och avstängning på 3 matcher. (egentligen fick han 6 matchers avstängning).
 
Samtidigt anser jag att Färjestad borde behålla Pekka under hela säsongen, kanske också behålla honom längre om nu det faller väl ut. Ingen vet hur det blir med Danny Taylor och heller inte med Pettersson-Wentzel efter säsongen. Bättre att ha ordentligt med bra spelare som kan bidra än som det hittintills varit... exprimentstadie.
 
Sedan har jag också svårt att förstå varför Bertrand fortfarande fick förlängt. Hade varit bättre med en riktig sniper som gjort mer poäng än en ifyllningsspelare. Färjestad och Frankrike har inte direkt visat sig vara en lyckad kompossition. Trielle till exempel fick gå efter en säsong. Känns som om Fransmän inte riktigt har det där i sig än så länge.
 
Bättre satsa på våra egna spelare i Färjestad och se till att unga hungriga spelare får schansen.

Seger efter stark avslutning

Färjestad tog Linköping borta genom en stark avslutning. Det stod länge 1-1 mellan dem båda lagen och inte förrän i tredje fick Färjestad in samtliga avgörande målen för att ro hem segern. Christian Berlund åkte dessutom ut för matchstraff på grund av en ojuste tackling mot en Linköpings spelare.
 
Från FBKs håll var Hamr riktigt nöjd.
- Jag tycker att vi skapar många chanser i slutet och att vi vinner rättvist. Sade han på hemsidan.
 
 
Färjestad återerövdrade 6 platsen också eftersom Leksand förlorade sin match under gårdagen.
 
Resultat:
Leksand-Modo 0-1
Linköping-Färjestad 1-4
Frölunda-Hv71 4-1
 
Tabellen.
Skellefteå
Frölunda
Växjö
Luleå
Brynäs
Färjestad
Leksand
Modo
Linköping
Hv71
Örebro
AIK
 
 
 

Färjestad får förstärkning

Danny Taylor är ett stort frågetecken för närvarande, därför presenterades nu en förstärkning på målvaktssidan. Pekka Tuokkola, 30 som kommer närmast från finska ligan och Kalpa. Tuokkola har den här säsongen spelat 36 matcher för SM-Liigalaget Kalpa. Han har snittat 2,46.

Han är en stor (185 – 94), kraftfull målvakt med bra klubbteknik och en styrka i att täcka nätet på ett bra sätt.

Tuokkola har spelat för tre klubbar i högsta ligan, Tappara, JYP och Kalpa, Han har gjort sammalagt 201 matcher i SM-liiga. Han gjorde ett kort mellanspel i KHL 2011 då han spelade 21 matcher för Torpedo Novgorod. Han har gjort en landskamp för Finland.

Han hade en stark säsong 2009-2010 då han snittade 1,57 insläppta på 28 matcher för JYP i SM-Liiga.

Tuokkola anländer till Karlstad under torsdagskvällen och är spelbar till fredagens hemmamatch i Löfbergs Arena mot Leksand.
Källa: Färjestadbk.se/Jörgen Katalizky.

Tror inte att Pekka anländer om Dannys skada blir långvarig utan han kommer att spela för Färjestad. Han har ju teknat ett avtal med FBK annars skulle han inte vara klar. Tycker att Katalizky uttrycker sig lite underligt i artikeln. Men men. Faktum är att man har värvat in Pekka och då innebär det att Dannys skada är allvarlig. Hade det inte varit det så hade man inte heller plockat in den finske spelaren.