Färjestad får förstärkning

Danny Taylor är ett stort frågetecken för närvarande, därför presenterades nu en förstärkning på målvaktssidan. Pekka Tuokkola, 30 som kommer närmast från finska ligan och Kalpa. Tuokkola har den här säsongen spelat 36 matcher för SM-Liigalaget Kalpa. Han har snittat 2,46.

Han är en stor (185 – 94), kraftfull målvakt med bra klubbteknik och en styrka i att täcka nätet på ett bra sätt.

Tuokkola har spelat för tre klubbar i högsta ligan, Tappara, JYP och Kalpa, Han har gjort sammalagt 201 matcher i SM-liiga. Han gjorde ett kort mellanspel i KHL 2011 då han spelade 21 matcher för Torpedo Novgorod. Han har gjort en landskamp för Finland.

Han hade en stark säsong 2009-2010 då han snittade 1,57 insläppta på 28 matcher för JYP i SM-Liiga.

Tuokkola anländer till Karlstad under torsdagskvällen och är spelbar till fredagens hemmamatch i Löfbergs Arena mot Leksand.
Källa: Färjestadbk.se/Jörgen Katalizky.

Tror inte att Pekka anländer om Dannys skada blir långvarig utan han kommer att spela för Färjestad. Han har ju teknat ett avtal med FBK annars skulle han inte vara klar. Tycker att Katalizky uttrycker sig lite underligt i artikeln. Men men. Faktum är att man har värvat in Pekka och då innebär det att Dannys skada är allvarlig. Hade det inte varit det så hade man inte heller plockat in den finske spelaren.