Färjestads backvärvning

Färjestad plockar nu in backen Jesper B. Jensen. 22 åringen har spelat nyligen för Rögle bk sedan tidigare i Allsvenskan. Någon större poängkung är det inte direkt så jag har svårt att se honom som en back vilket man kommer att utnyttja istället för Magnus Nygren. Det sägs att han är snabb men något vidare poängmonster är han inte. 15 poäng i Allsvenskan är inget direkt att skryta med. Men som sagt var han kan blomma ut och bli en tillgång. Själv säger Leif Carlsson följande:

- Vi är glada över att Jesper valt oss. Med fyra VM-turneringar för Danmark och tidigare spel i SHL vet vi att han trots sin ungdom redan har hunnit skaffa sig en hel del rutin. Frågan om Magnus Nygren och om Jensen är hans ersättare, besvaras också av Leif Carlsson

– Nygga är Nygga men vi måste säkra upp med åtta backar på bra nivå och vi vet inte vad som händer med Nygga. Vi får kanske inte besked förrän i slutet av september. Vi har många viktiga matcher i Champions Leauge när säsongen startar och kan inte börja med för lite folk.

Jensen har alltså kritat på för Färjestad och det är ett två års kontrakt man skrivit på. Vi hälsar givetvis honom välkommen till Färjestad!

En ny annan nyhet gäller Växjö Lakers som värvat. Först trodde jag det handlade om Christofer Torpet Nihlstorp men det var det inte. Det handlade om den 19 åriga Robin Söderqvist som skrivit på ett två års kontrakt med Växjö. Robin spelade förut i Frölundas organisation.