Torpet klar för Växjö Lakers

Nu står det klart att Christofer Nihlstorp är en av de som vaktar Växjö Lakers mål kommande säsong. Christopher presenterades idag som ett av Växjös nyförvärv. Han är också en av många som tidigare spelat i Färjestad. Nu gör han alltså sällskap med Patrik Lundh i Växjö. Kontraktet sträcker sig över 2 år.

Så här skriver man på Växjös hemsida:

"- Cristopher är ganska exakt det som vi har letat efter. Det är en rutinerad och duktig målvakt som har varit med och vunnit mycket. Det känns väldigt bra och det känns verkligen som vi hittat rätt i vårt målvaktspar, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

- Jag tror Cristopher hade haft chansen att skriva ett nytt NHL-kontrakt, men då hade han troligen hamnat som gjuten tvåa och som 30-åring vill man spela matcher. Han vill spela, vara delaktig och ha chansen att vinna något, och det får han hos oss. Han gillar vår satsning och ser att vi är på väg att göra något bra. Men bara för det är jag säker på att han inte gett upp sin NHL-dröm.

Nilstorp har gjort sig känd som en vinnare: förutom vårens buckla i AHL har han tagit upp Rögle i SHL och vunnit SM-guld med Färjestad.

- Sista året i Färjestad var han seriens bäste målvakt och bar laget på många sätt. Året innan gjorde han ett fantastiskt slutspel. Det är en kille som är en van vinnare och det är en mentalitet som vi gärna fyller på i laget, säger Evertsson.

- Cristopher är en modern målvakt med bra storlek, men som ändå är snabb och rörlig. Han plockar med "fel" hand, vilket är lite udda. När han har stäm i sitt spel så är han otroligt tät. Han är också i en bra ålder, som 30-åring är han rutinerad men inte gammal.

Målvaktsparet kommande säsong blir således Nilstorp och Stefan Steen.

- Vi har en jättetalang i Stefan Steen som nu får en jättebra mentor och någon att ta sikte på, samtidigt som Christopher får någon som jagar honom varje dag, och det är precis som vi vill ha det, säger Henrik Evertsson."

Källa: Växjö lakers hemsida