Färjestad bommade igen!

Åter så lös målen med sin frånvaro, matchen mot Linköping slutade 3-0. Utöver detta så tackade de flesta spelarna i Färjestad inte sina tillresta fans. Det var många som blev upprörda och Wallin bad därefter om ursäkt för lagets beteende. Faktum är att Färjestad har aldrig presterat så här dåligt sedan 1993-94. Med andra ord så är det tragiskt och fruktansvärt särskilt när man har sådana superspelare som Jakub Klepis, Milan Gulas, Per Åslund och många fler i laget. Sådana som bör och ska producera framåt. Färjestad riskerar nu när man har 6 poäng upp till Modo att tappa greppet och hamna i spel mot allsvenska lag till vår. Men som sagt var mycket kan inträffa ännu. Problemet är bara hur länge laget orkar hålla mot och hur psyket hos spelarna klarar av trycket.

Själv anser jag att man borde plocka in spelare som har målsuget inte minst Mikael Johansson, men också andra spelare som just nu producerar i olika lag. Spelare som har en annan typ av motivation än det lag som just nu söndertrasat tvingas att be om ursäkt för att man inte ens hälsar på fansen som gjort ett starkt jobb för att visa sitt stöd för Färjestad.

Att Pettersson-Wentzel tycks ha tappat sitt fokus helt och hållet måste man fråga sig hur detta kan ske. PW byttes har bytts ut lite för ofta för att det ska vara normalt. Pogge har spelat stabilt men det verkar som om Pettersson-Wentzel har tappat gnistan. 26 sekunder bidrog till 2-0 till Linköping. 26 sekunder!!!

Nu måste man börja fundera på vad man ska göra. Leif Carlssons enda svar på detta är: Vi måste kriga oss igenom det. Min fråga är varför måste Färjestad alltid varje höst tappa fokus och hamna i svackor? Inget annat lag tycks göra det varför just Färjestad oavsett vilka spelare man plockar in? Är det en omodern spelstil? Jag vet inte men det är märkligt.