Erik Thorell klar för BiK Karlskoga

BiK Karlskoga lånar från Karlskrona Erik Thorell. Ett lån som gäller hela säsongen.

BIK:s klubbchef Torsten Yngveson är mycket nöjd sedan avtalet med Karlskrona gjorts upp:
– Vi får en bra skridskoåkare, en bra tekniker och en kille med bra speluppfattning, säger Yngveson angående Erik Thorell.

Detta efter att BiK Karlskogas bud blivit nobbad av Karlskrona.
Karlskoga hade då jobbat intensivt för att skaffa ekonomiska möjligheter att förstärka truppen ytterligare med en intressant spelare. Det blir nu istället ett lån av Erik Thorell som kommer att bli en stor förstärkning i det allsvenska laget. BIK:s klubbchef Torsten Yngveson valde tidigare att inte kommentera uppgifterna.
Men nu kan han gå ut med ett lättat hjärta och berätta om turerna. Erik själv hade dessutom enligt uppgifterna en egen önskan om att hamna i Karlskoga och antagligen var orsaken främst att hans bror spelade där. Nu återförenas bröderna för att spela i Karlskoga med andra ord.

Erik Thorell har drygt 100 SHL-matcher med Färjestad på meritlistan. Han har även blivit juniorvärldsmästare. Den gångna säsongen var han starkt bidragande till att Karlskrona gick upp i SHL.

Förra veckan fick han dock besked att Karlskrona inte vill satsa på honom. När den här möjligheten dök upp visade BIK omgående intresse. Att Erik ville till BiK Karlskoga bidrog starkt till att överenskommelsen gjordes med Karlskrona.

Källa: NWT.SE