Färjestad besegrade Dynamo Pardubice

(foto: CHL)

Två perioder och endast ett enda mål. Så såg det ut under matchen. Då sista perioden satte igång började det osa hett kring målen. Matchen slutade 2-3 till Färjestad som drog de längsta strået.

Ledningsmålet kom genom John Persson i första. Efter en mållös andraperiod exploderade matchen i den tredje. Totalt kom det fyra mål på sju minuter. Efter mål av Mikael Johansson (2-1) och Johan Ryno (3-2), på pass från Johansson, kunde FBK rättvist ta hem segern efter en stark insats.

Båda lagen inledde trevande och även om FBK drog på sig en tidig utvisning var det få målschanser.
När halva perioden hade gått tog FBK ett litet initiativ och man skapade flera chanser. Ledningsmålet kom efter 13:23 då FBK hade ett riktigt långt anfall och John Persson kunde till slut styra in skottet från Milan Gulas.

Resten av perioden blev spelmässigt jämn, få vassa lågen och lite slarvigt spel, mest från hemmalaget. Pardubice fick sin bästa chans i powerplay med dryga minuten kvar men Justin Pogge räddade skottet från Svoboda med axeln.
FBK till pausvila med 1-0-ledning efter 8-5-överläge i skott.

Andra perioden påminde mycket om första tjugo, jämt spel i 7-8 minuter men sen tog FBK över. Man radade upp lägen men Brynäsbekante Robert Kristan spelade mycket bra i hemmakassen. Det var Niklas Arell gånger två, Rasmus Asplund och Martin Röymark som hade de bästa lägena för FBK.

Efter drygt halva perioden fick FBK sitt första riktoga powerplay, man hade ett på 11 sekunder i första, men lyckades inte få till några vassa lägen. Å andra sidan hade Pardubice två numerära överlägen men FBK var starka i PP och släppte inte till något, puckarna som kom mot mål hade Pogge full kontroll på.
1-0 även i andra pausen efter 8-8 i skott och FBK har haft järnkoll hittills, sett till chanserna borde kanske ledningen varit större.

FBK inledde tredje med ett powerplay men var åter lite långsamma och omständiga i spelet och det blev resultatlöst. Kort efter fick hemmalaget sitt 6:e powerplay och nu skapade man lite vassare lägen men Pogge, som höll nollan mot Davos i fredags, var mycket stabil i sitt målvaktsspel.

Efter 7:35 var det nära utökad ledning när Milan Gulas kom fri nära målet men han hakades, utan domaråtgärd och chansen rann bort.
Nu tände matchen, och publiken, till och det blev flera utvisningar. FBK hamnade i spel tre mot fyra och då kom kvitteringen.

Svoboda fick stå helt fri vid vänsterstolpen och prickskjuta in 1-1.
Hemmapubiken tystades dock omgående, bara 20 sekunder efter kvitteringen kunde Mikael Johansson sätta 2-1 efter ett flygande anfall med ett isskott vid bortre stolpen. Linus Persson stod för passningen.

Efter 14:16 kom dock 2-2, efter tekning i FBK:s försvarszon. Rolinek nöp till direkt och pucken for otagbart upp i Pogges vänsterkryss.

FBK tystade åter hemmapubliken, med 2:55 kvar kunde Johan Ryno skjuta i slottet och pucken satt hårt vid högerstolpen. Assisten från Mikael Johansson.

Hemmalaget satsade allt på en kvittering i slutet men trots timeout och spel sex mot fem kunde ett mycket stabilt FBK reda ut läget och vinna rättvist.

Källa: Färjestadbk.se