Förlust mot Skellefteå

Tyvärr så kunde inte Färjestad besegra Skellefteå i den sista matchen 2015. Efter en mållös första period kunde Skellefteå göra 0-1 redan efter 20 sekunders spel i andra perioden.

Travis Turnbull såg däremot till att kvittera i mitten av andra perioden men trots uppoffrande spel i tredje lyckades Skellefteå göra 1-2 och därefter också 1-3 innan Färjestad kunde reducera genom Niklas Arell med ett stenhårt skott i krysset bakom en något skymd Skellefteå målvakt.

Tyrväinen gjorde var effektiv då det gällde tacklingar och bidrog flera gånger till att Milan Gulas var nära på att skicka in pucken. Milan Gulas fick också möjlighet genom ett straffslag att göra mål men misslyckades.

Trots förlusten var Färjestad med i hela matchen och skapade många chanser bland annat genom Joakim Nygård och Robbie Earl. Tyvärr så fortsatte Skellefteå spöket att jaga Färjestad något som alltså också bidrog till att Färjestad innan årets slut parkerar på en sjunde plats i tabellen.

Skellefteå gjorde två snabba mål under tredje perioden varav en av dessa var mer av en tveksam karaktär då Travis Turnbull visades ut två minuter för att fördröja spelet, en utvisning som många ställde sig undrande över. Det dröjde då inte särskilt länge innan Skellefteå kunde göra 1-2. Därefter dröjde det inte särskilt många sekunder innan 1-3 kom direkt i samband med en tekning. Gästande Skellefteå var skickligare att vinna tekningarna vilket garanterat bidrog till att Skellefteå tog tre poäng den sista matchen detta år.

Färjestad ska möta Karlskrona borta den 7 Januari räkna då med att Färjestad är revanschsugna.

Matcher som spelats:

Färjestad - Skellefteå 2-3
Modo - Luleå 2-3
Brynäs - Djurgården 1-3
Rögle - Hv71 6-2
Växjö - Karlskrona 8-1
Linköping - Örebro 3-2
Frölunda - Malmö 3-2

Tabellen 2015
1. Frölunda 70p
2. Skellefteå 67p
3. Linköping 52p
4. Växjö 52p
5. Brynäs 52p
6. Luleå 51p
-----------------------
7. Färjestad 50p
8. Djurgården 48p
9. Hv71 45p
10. Örebro 40p
11. Malmö 34p
12. Rögle 33p
-----------------------
13. Modo 24p
14. Karlskrona 12p
 
 
 

Tyrväinen gjorde två mål mot Djurgården

Jag blir djupt imponerad över Färjestads nyförvärv Antti Tyrväinen som arbetar ordentligt under den andra matchen mot Djurgården. En annan som jag blev riktigt imponerad av var Lars Haugen som tidigare var väldigt ifråga satt. Lars Haugen var stabil rakt igenom. På åskådarplats satt Magnus Nygren och nyförvärvet Travis Turnbull och myste.

Helt klart var det två spelare som bidrog starkt till Färjestads seger borta mot Djurgården, målvakten Lars Haugen som var nära att hålla nollan för första gången i SHL och nyförvärvet Antti Tyrväinen som gjorde två av lagets tre mål.

Avgörande målet i tredje var en puck i öppen kasse och kom från Robbie Earl. Men det var efter att Djurgården skapat lite darr i matchen då man lyckades göra 1-2.

För Färjestad gjorde Antti Tyrväinen sin andra match och han var strålande. Efter sex minuters spel fick han en pass från Gulas mitt i den vänstra tekningscirkeln och pricksköt 1-0 till Färjestad.

Sett till spelet skulle man annars ha trott att Djurgården varit i ledning efter den första perioden. Laget hade stort puckinnehav och dominerade skotten med 17-5 men det var Färjestad som även utökade sin ledning i andra perioden där Tyrväinen gjorde 0-2 till Färjestad genom ett vackert passningsspel från Milan Gulas.
"Milan gav mig båda målen och det var enkla mål att sätta i nätet. Han är en riktigt duktig spelare och han är bra på att hitta mig och det är han som är den som ska äras", sa en ödmjuk Antti Tyrväinen till Cmore inför pausen till tredje perioden.

En annan som måste lyftas fram var David Rundqvist som höll på att äntligen göra sitt första mål men hans skott träffade ribban.

Lars Haugen var verkligen heltaggad och fick även försvara Färjestad då straff utdömdes och Sörensen försökte överlista norrmannen i Färjestads kassen. Men något mål blev det inte och Färjestad kunde fortfarande gå för vinst. Däremot fick Lars Haugen kapitulera för Andersons skott som innebar 1-2 till Färjestad och då Robbie Earl därefter fick möjligheten att göra 1-3 var matchen över och flera gäster i Globen valde att lämna arenan. Färjestad placerar sig nu på plats 5 i tabellen. Kan detta vara en möjlig trend för Färjestad och kan man nu besegra Skellefteå i nästa match?

Resultat i kväll:
 
Luleå - Växjö 3-2
Skellefteå - Frölunda 2-3
Örebro - Modo 2-1
Linköping - Rögle 7-2
Hv71 - Brynäs 5-2
Malmö - Karlskrona 2-1 på straffar
Djurgården - Färjestad 1-3
 
Tabellen:
1. Frölunda
2. Skellefteå
3. Brynäs
4. Linköping
5. Färjestad
6. Växjö
-----------
7. Luleå
8. Hv71
9. Djurgården
10. Örebro
11. Malmö
12. Rögle
------------
13. Modo
14. Karlskrona