Förlust mot Skellefteå

Tyvärr så kunde inte Färjestad besegra Skellefteå i den sista matchen 2015. Efter en mållös första period kunde Skellefteå göra 0-1 redan efter 20 sekunders spel i andra perioden.

Travis Turnbull såg däremot till att kvittera i mitten av andra perioden men trots uppoffrande spel i tredje lyckades Skellefteå göra 1-2 och därefter också 1-3 innan Färjestad kunde reducera genom Niklas Arell med ett stenhårt skott i krysset bakom en något skymd Skellefteå målvakt.

Tyrväinen gjorde var effektiv då det gällde tacklingar och bidrog flera gånger till att Milan Gulas var nära på att skicka in pucken. Milan Gulas fick också möjlighet genom ett straffslag att göra mål men misslyckades.

Trots förlusten var Färjestad med i hela matchen och skapade många chanser bland annat genom Joakim Nygård och Robbie Earl. Tyvärr så fortsatte Skellefteå spöket att jaga Färjestad något som alltså också bidrog till att Färjestad innan årets slut parkerar på en sjunde plats i tabellen.

Skellefteå gjorde två snabba mål under tredje perioden varav en av dessa var mer av en tveksam karaktär då Travis Turnbull visades ut två minuter för att fördröja spelet, en utvisning som många ställde sig undrande över. Det dröjde då inte särskilt länge innan Skellefteå kunde göra 1-2. Därefter dröjde det inte särskilt många sekunder innan 1-3 kom direkt i samband med en tekning. Gästande Skellefteå var skickligare att vinna tekningarna vilket garanterat bidrog till att Skellefteå tog tre poäng den sista matchen detta år.

Färjestad ska möta Karlskrona borta den 7 Januari räkna då med att Färjestad är revanschsugna.