Tyrväinen gjorde två mål mot Djurgården

Jag blir djupt imponerad över Färjestads nyförvärv Antti Tyrväinen som arbetar ordentligt under den andra matchen mot Djurgården. En annan som jag blev riktigt imponerad av var Lars Haugen som tidigare var väldigt ifråga satt. Lars Haugen var stabil rakt igenom. På åskådarplats satt Magnus Nygren och nyförvärvet Travis Turnbull och myste.

Helt klart var det två spelare som bidrog starkt till Färjestads seger borta mot Djurgården, målvakten Lars Haugen som var nära att hålla nollan för första gången i SHL och nyförvärvet Antti Tyrväinen som gjorde två av lagets tre mål.

Avgörande målet i tredje var en puck i öppen kasse och kom från Robbie Earl. Men det var efter att Djurgården skapat lite darr i matchen då man lyckades göra 1-2.

För Färjestad gjorde Antti Tyrväinen sin andra match och han var strålande. Efter sex minuters spel fick han en pass från Gulas mitt i den vänstra tekningscirkeln och pricksköt 1-0 till Färjestad.

Sett till spelet skulle man annars ha trott att Djurgården varit i ledning efter den första perioden. Laget hade stort puckinnehav och dominerade skotten med 17-5 men det var Färjestad som även utökade sin ledning i andra perioden där Tyrväinen gjorde 0-2 till Färjestad genom ett vackert passningsspel från Milan Gulas.
"Milan gav mig båda målen och det var enkla mål att sätta i nätet. Han är en riktigt duktig spelare och han är bra på att hitta mig och det är han som är den som ska äras", sa en ödmjuk Antti Tyrväinen till Cmore inför pausen till tredje perioden.

En annan som måste lyftas fram var David Rundqvist som höll på att äntligen göra sitt första mål men hans skott träffade ribban.

Lars Haugen var verkligen heltaggad och fick även försvara Färjestad då straff utdömdes och Sörensen försökte överlista norrmannen i Färjestads kassen. Men något mål blev det inte och Färjestad kunde fortfarande gå för vinst. Däremot fick Lars Haugen kapitulera för Andersons skott som innebar 1-2 till Färjestad och då Robbie Earl därefter fick möjligheten att göra 1-3 var matchen över och flera gäster i Globen valde att lämna arenan. Färjestad placerar sig nu på plats 5 i tabellen. Kan detta vara en möjlig trend för Färjestad och kan man nu besegra Skellefteå i nästa match?