Förlust mot Örebro

Färjestad hade ytterligare en chans att närma sig Hv71 på en sjätteplats inför slutspelet. Den chansen tog inte Färjestad. Matchen slutade 3-1. Från Färjestads sida var matchen en av de sämsta matcherna på länge. En riktigt platt match som innebar att Färjestad har sex poäng från att inta sjätteplatsen. Det kan innebära att man missar slutspel för första gången på 20 säsonger. Givetvis finns det chanser men Färjestad har bör nog fundera allvarligt på detta till nästa säsong.

Det blev inte bättre då Hv71 plockade in ytterligare en seger till under kvällen.

Resultat:

Örebro - Färjestad 3-1
Hv71 - Brynäs 4-1
Modo - Frölunda 1-6

Tabellen.
1. Skellefteå 103p
2. Frölunda 92p
3. Växjö 89p
4. Linköping 87p
5. Örebro 86p
6. Hv71 86p
7. Färjestad 80p
8. Luleå 73p
9. Djurgården 64p
10. Brynäs 62p
11. Leksand 55p
12. Modo 50p

Färjestad sämre hemma än borta

Färjestad inledde spelet mot Brynäs rätt skakigt och man var inte med mot Brynäs alls den första perioden och en bra bit in på andra. Däremot ryckte man upp sig och spelade in sig ordentligt i slutet av andra och under tredje ägde man matchen.

Resultatet blev 3-1 till Färjestad borta mot Brynäs.

Före kvällens match låg Färjestad och snuddade Hv71. Det gäller en poäng mellan varandra något som tyvärr utökades under kvällens match. Färjestad gjorde stod för en bra prestation då man lyckades komma in i matchen genom två mål. Vilket ledde till 3-3.  Färjestad kvitterade och därefter blev det övertid. Frölunda var det hetare laget under matchen och fick till två ramträffar under matchen. Men inget av lagen gjorde mål under övertid som därefter gick till straff. Den avgörande pucken i mål stod Max Görtz för. En spelare som Färjestad tidigare hade under kontrakt men som gick över till Frölunda.

Färjestad är klart sämre hemma i Löfbergs Arena än borta. Färjestad hade behövt segern på ordinarie speltid eftersom man nu halkat tre poäng efter Hv71.

Reulstat:

Modo - Hv71 1-2
Brynäs - Örebro 4-2
Färjestad - Frölunda 3-4 på straff.

Övriga matcher spelas i morgon.

Tabellen:
1. Skellefteå 100 poäng
2. Växjö 89 poäng
3. Frölunda 89 poäng
4. Linköping 84 poäng
5. Örebro 83 poäng
6. Hv71 83 poäng
7. Färjestad 80 poäng
8. Luleå 73 poäng
9. Brynäs 62 poäng
10. Djurgården 61 poäng
11. Leksand 55 poäng
12. Modo 50 poäng

Har det låst sig för Färjestad på hemma matcherna??

Vill se FBK njuta i pressad situation

Med sex omgångar kvar slåss Färjestad för att hamna på rätt sida om topp 6-strecket. Och Färjestadstränaren Tommy Samuelsson tippar på att det krävs minst fyra segrar för att klara det.
 
– Jag hoppas vi kan njuta av situationen när det ställs på sin spets, säger han.
 

Härnäst väntar Brynäs.

Gävle-laget tog en tung skalp på fredagskvällen när de besegrade Luleå med 3–0. Brynäs har back-to-back matcher när Färjestad kommer på besök.

Färjestad hade chansen att kliva över topp 6-strecket hemma mot HV71, men föll samman i den sista perioden och tappade 2–1 till 2–3.

– Jag har sett matchen efteråt och det kunde lika gärna ha gått åt andra hållet, bland annat med en straffsituation och Wallins skott i stolpen. I stället får de en enorm boost av 2–2-målet, säger Samuelsson.

Det är inga hjärnspöken som spelar er ett spratt? För det var inte första gången ni sumpade chansen att bli topp 6 i år.

– Vi har en historik bakom oss och får lida för den svaga starten. För att vara i närheten av topp 6 har vi varit tvungna att fler matcher på raken och det som talar emot är att vi inte fått en lugn stund, säger Samuelsson.

FBK-tränaren pratar dock om att älska läget.

– Det är det här vi tränar för och det är en förmån att få vara involverade i dramatiken och spänningen, att få den kittlande känslan. Nu gäller det bara att locka ur energin på bästa sätt.

Men han är medveten om att tiden rinner ifrån Färjestad.

– Förlorade vi i den tionde omgången så var det 45 omgångar kvar att reparera det på. Nu, med sex omgångar kvar, är skyddsnätet mindre.

Laget mot Brynäs verkar bli identiskt som sist bortsett från att Fredrik Pettersson-Wentzel går in i kassen i stället för Justin Pogge. Joakim Hillding och Anton Grundel är fortsatt på skadelistan.

– Det går åt rätt håll. I dag (läs: i går) var Anton Grundel med på träning och Joakim Hillding går igenom stegen i hjärntrappan, säger Tommy Samuelsson.

Utöver Brynäs har Färjestad följande spelschema kvar: Frölunda (h), Örebro (b), Modo (h), Luleå (h), och Växjö (b).

 

Jonas Östlund/VF.SE