Vill se FBK njuta i pressad situation

Med sex omgångar kvar slåss Färjestad för att hamna på rätt sida om topp 6-strecket. Och Färjestadstränaren Tommy Samuelsson tippar på att det krävs minst fyra segrar för att klara det.
 
– Jag hoppas vi kan njuta av situationen när det ställs på sin spets, säger han.
 

Härnäst väntar Brynäs.

Gävle-laget tog en tung skalp på fredagskvällen när de besegrade Luleå med 3–0. Brynäs har back-to-back matcher när Färjestad kommer på besök.

Färjestad hade chansen att kliva över topp 6-strecket hemma mot HV71, men föll samman i den sista perioden och tappade 2–1 till 2–3.

– Jag har sett matchen efteråt och det kunde lika gärna ha gått åt andra hållet, bland annat med en straffsituation och Wallins skott i stolpen. I stället får de en enorm boost av 2–2-målet, säger Samuelsson.

Det är inga hjärnspöken som spelar er ett spratt? För det var inte första gången ni sumpade chansen att bli topp 6 i år.

– Vi har en historik bakom oss och får lida för den svaga starten. För att vara i närheten av topp 6 har vi varit tvungna att fler matcher på raken och det som talar emot är att vi inte fått en lugn stund, säger Samuelsson.

FBK-tränaren pratar dock om att älska läget.

– Det är det här vi tränar för och det är en förmån att få vara involverade i dramatiken och spänningen, att få den kittlande känslan. Nu gäller det bara att locka ur energin på bästa sätt.

Men han är medveten om att tiden rinner ifrån Färjestad.

– Förlorade vi i den tionde omgången så var det 45 omgångar kvar att reparera det på. Nu, med sex omgångar kvar, är skyddsnätet mindre.

Laget mot Brynäs verkar bli identiskt som sist bortsett från att Fredrik Pettersson-Wentzel går in i kassen i stället för Justin Pogge. Joakim Hillding och Anton Grundel är fortsatt på skadelistan.

– Det går åt rätt håll. I dag (läs: i går) var Anton Grundel med på träning och Joakim Hillding går igenom stegen i hjärntrappan, säger Tommy Samuelsson.

Utöver Brynäs har Färjestad följande spelschema kvar: Frölunda (h), Örebro (b), Modo (h), Luleå (h), och Växjö (b).

 

Jonas Östlund/VF.SE