Färjestad besegrade Luleå

Färjestad tog tre poäng då man mötte Luleå borta. Matchen slutade 2-3 till gästande Färjestad. Observerade också att man på www.shl.se hade blandat in Frölunda-Brynäs matchen i kväll då en kommentar lades in på matchen mellan Luleå och Färjestad av Rödin i slutet av andra perioden.
 
Första perioden domenerade Luleå stora delar även om Joakim Nygård med hjälp av Nygren gjorde 0-1, 04.19 in i första. Hemmalaget däremot lyckades kvittera cirka 12 minuter in i första perioden genom Jonathan Granström.
I andra perioden gjorde Mikael Johansson 1-2 till gästande Färjestad 03.51 och några mer mål blev inte under denna period. Det var långa byten och mycket lite utvisningar under de två första perioderna. Något som senare skulle ändras i tredje.
 
Tredje Perioden.
Färjestad lyckades få in 3-1 genom Johan Ryno med hjälp av Joakim Nygård och Jonas Holös. Därefter försökte Färjestad stänga matchen helt men i slutet av tredje lyckades ändå efter kraftigt tryck Luleå att få in ett reduceringsmål genom den tidigare Färjestads spelaren Anton Hedman 19.13.
 
Matchen slutade 2-3 till Färjestad och Karlstadlaget fick nu glädjande plocka tre poäng hem till Karlstad. Detta var verkligen välbehövligt för Färjestads del då man i förra matchen mot Växjö förlorade med 5-1, en match som man tyckts ha glömt nu efter denna seger. Däremot bör nog Färjestad inrikta sig med att få upp farten efter uppehållet. Färjestad agerade väldigt segt och har gjort så under en längre period. Matchen spelades inför en publiksiffra på 5 294 besökare.
 
 
 

Tung nitlott för Färjestad

Färjestad tog inga tre poäng borta mot Växjö under kvällen. Istället vann Växjö Lakers överlägset hemma med 5-1.

Säsongens första genomklappning kom borta mot Växjö där Färjestad inte hade en enda chans mot de regerande mästarna.
Det var verkligen en blek insats från Färjestads sida som fick se pucken hamna bakom Lars Haugen redan efter fyra minuter. Det dröjde heller inte särskilt länge innan 2-0 kom under första perioden.

Rosén och Kiskinen var de spelare som verkligen dominerade i sitt spel för Växjös del. Under första perioden lyckades Färjestad bara få till ynka fyra skott mot Nihlstorp som dessutom höll tätt.

Det tog sedan 5.45 i andra perioden innan det stod 3-0 till hemmalaget. Även om Färjestad dessutom fick ett drömläge där man fick spela två man mer tog man inte vara på chanserna och allting rann helt ur sanden.
Magnus Nygren konstaterar efter matchen att ingen gjorde sitt jobb och spelade utan tålamod, hjärta eller hjärna i matchen för Färjestads del. Bara 33 sekunder in i tredje satte Växjö in dessutom 4-0 och Kiiskinen kunde dessutom slå till med 5-0 innan Färjestad kunde reducera till 5-1 genom Linus Persson som fick en läcker passning av Mikael Johansson.
 
Sätter tyvärr inte betyg på spelarna denna match då ingen av dem presterade efter förväntan.
 
 Färjestad halkar nu ned på en själtte plats i tabellen och blir alltså omkörda av Växjö som glada kan stoltsera med ytterligare en rak seger.
 
Övriga matcher.
Brynäs - Modo 7-4
Linköping - Djurgården 2-1
Hv71 - Frölunda 2-3
Karlskrona - Luleå 2-4
 
På fredag spelar
Rögle - Örebro
Malmö - Skellefteå
 
 

Mikael Wikstrand om sin situation

Ända sedan Mikael Wikstrand den 24 september valde att lämna Ottawa Senators NHL-läger och sätta sig på flyget hem till Sverige har han varit avstängd från att på professionell nivå spela matcher och träna.

När han kom hem förklarade han via Twitter att anledningen till att han åkt hem var att en nära familjemedlem är sjuk.

Under Tisdagen framkommer det att Mikael Wikstrand inte ville spela i AHL under det kommande året. Han berättar i en intervju med VF att han tillsammans med agenten sagt ifrån att spel gäller i Sverige.
 
I intervjuen så säger Mikael Wikstrand följande: "Min brorsa har leukemi, alltså blodcancer. Med tanke på vilken svår sjukdom det är vill jag tillbringa så mycket tid som möjligt med honom och även med resten av familjen, det är tufft för oss alla."

 

Han meddelar också att för närvarande är läget lugnt. Men han klargör att man inte vet från dag till dag hur det blir. Han vill vara hemma i Sverige och det var också en av de stora anledningarna till att han ville spela i Färjestad under året. Han berättar också att hans bror var den stora orsaken till att han ville spela i Färjestad. 

På frågan om varför han inte sagt något tidigare svarar han följande: "Jag vet inte... Det är riktigt dåligt av mig. Det är jag hemskt ledsen att jag inte gjorde. Jag borde ha tagit upp det på ett snyggare sätt och berättat varför jag ville spela hemma. Men jag är en kille som håller mycket saker för mig själv, håller det inom familjen. Min agent visste inte heller om det innan."
 
För Mikael så är familjen det viktigaste och på frågan om när han kanske kan spela igen svarar han att han inte vet.  När det gäller NHL är han fortfarande intresserad och han berättar också att han haft mejlkontakt med just de ansvariga i Ottawa. Han vill hitta en lösning så snart som möjligt. Han tycker däremot att det är surt att han inte får spela hockey.

Mer information finns att läsa på vf.se