Färjestad besegrade Luleå

Färjestad tog tre poäng då man mötte Luleå borta. Matchen slutade 2-3 till gästande Färjestad. Observerade också att man på www.shl.se hade blandat in Frölunda-Brynäs matchen i kväll då en kommentar lades in på matchen mellan Luleå och Färjestad av Rödin i slutet av andra perioden.

Första perioden domenerade Luleå stora delar även om Joakim Nygård med hjälp av Nygren gjorde 0-1, 04.19 in i första. Hemmalaget däremot lyckades kvittera cirka 12 minuter in i första perioden genom Jonathan Granström.
I andra perioden gjorde Mikael Johansson 1-2 till gästande Färjestad 03.51 och några mer mål blev inte under denna period. Det var långa byten och mycket lite utvisningar under de två första perioderna. Något som senare skulle ändras i tredje.

Tredje Perioden.
Färjestad lyckades få in 3-1 genom Johan Ryno med hjälp av Joakim Nygård och Jonas Holös. Därefter försökte Färjestad stänga matchen helt men i slutet av tredje lyckades ändå efter kraftigt tryck Luleå att få in ett reduceringsmål genom den tidigare Färjestads spelaren Anton Hedman 19.13.

Matchen slutade 2-3 till Färjestad och Karlstadlaget fick nu glädjande plocka tre poäng hem till Karlstad. Detta var verkligen välbehövligt för Färjestads del då man i förra matchen mot Växjö förlorade med 5-1, en match som man tyckts ha glömt nu efter denna seger. Däremot bör nog Färjestad inrikta sig med att få upp farten efter uppehållet. Färjestad agerade väldigt segt och har gjort så under en längre period. Matchen spelades inför en publiksiffra på 5 294 besökare.