Tung nitlott för Färjestad

Färjestad tog inga tre poäng borta mot Växjö under kvällen. Istället vann Växjö Lakers överlägset hemma med 5-1.

Säsongens första genomklappning kom borta mot Växjö där Färjestad inte hade en enda chans mot de regerande mästarna.
Det var verkligen en blek insats från Färjestads sida som fick se pucken hamna bakom Lars Haugen redan efter fyra minuter. Det dröjde heller inte särskilt länge innan 2-0 kom under första perioden.

Rosén och Kiskinen var de spelare som verkligen dominerade i sitt spel för Växjös del. Under första perioden lyckades Färjestad bara få till ynka fyra skott mot Nihlstorp som dessutom höll tätt.

Det tog sedan 5.45 i andra perioden innan det stod 3-0 till hemmalaget. Även om Färjestad dessutom fick ett drömläge där man fick spela två man mer tog man inte vara på chanserna och allting rann helt ur sanden.
Magnus Nygren konstaterar efter matchen att ingen gjorde sitt jobb och spelade utan tålamod, hjärta eller hjärna i matchen för Färjestads del. Bara 33 sekunder in i tredje satte Växjö in dessutom 4-0 och Kiiskinen kunde dessutom slå till med 5-0 innan Färjestad kunde reducera till 5-1 genom Linus Persson som fick en läcker passning av Mikael Johansson.

Sätter tyvärr inte betyg på spelarna denna match då ingen av dem presterade efter förväntan.

Färjestad halkar nu ned på en själtte plats i tabellen och blir alltså omkörda av Växjö som glada kan stoltsera med ytterligare en rak seger.