Linus skadad juniorer tar norrmännens plats

Nu står det klart att Linus Persson ska röntgas under veckan för en puck som träffade ena foten. Han kommer inte till spel då Färjestad tar på nytt emot Frölunda. Samtidigt är samtliga norrmän borta på grund av kval med norska landslaget. Antagligen får Steen visa upp sig i målet under kommande match. En junior kliver in som ersättare. Även bland backarna går två tre juniorer in för att spela. Wikstrand är fortfarande borta från spel och då både Holös och Tollefsen inte spelar med Färjestad måste man alltså plocka in juniorer. En junior blir det troligtvis också på forwards sidan då Linus Persson inte kan spela.

Så här ställer Färjestad upp mot Frölunda

Stefan Stéen (Olle Eriksson Ek)

Backar
Nygren - Skogs
Erixon - Enock
Leandersson - Grundel
Brandhammar

Forwards
Nygård - Asplund - Steen
Åslund - Ryno - Johansson
Nilsson - Stapleton - Persson
Jämtin - Eriksson - Svensson
(Linus Persson går in och ersätter Eriksson ifall om detta är möjligt). En liten detalj: Johansson är ny ass.kapten i Färjestad.

källa: www.vf.se

Andreas Jämtin klar för Färjestad

Foto: Johan Freijd, www.hv71.se
 
Nu står det alltså klart precis som jag själv har varit inne på att Andreas Jämtin kommer att spela i Färjestad bk under kommande säsong. Laget har saknat just denna typ av spelare. En retsticka som inte drar sig undan då det hettar till. Anders Erikssons kontrakt däremot påverkas inte av värvningen. Enligt Loob så tittar man fortfarande på Anders och kommer att avgöra hur det blir med honom längre fram. Enligt tidigare uppgifter så var Anders Eriksson inte lika rapp på skridskorna som Färjestad hade hoppats. Men jag tror nog att han ändå passar i lagbygget. Särskilt nu när Joel är ett stort frågetecken.

"Det är en jättepositiv bild av Andreas som växt fram under tiden han varit hos oss. Det förvånar mig inte en sekund att fansen är lite kluvna, det har jag full respekt för. Men någonstans måste vi titta här och nu och framåt för att säkerställa att vi har en konkurrensmässig trupp och ett bra lag." Meddelade Håkan Loob till media.

Det viktiga är också att poängtera att det var inte sådana tankar från början att man skulle kontraktera Andreas eller någon annan heller för den delen. Tanken var egentligen att laget ville fylla ut träningarna med lite mer folk. Andreas Jämtin och Leif Carlsson kom enligt uppgifter riktigt bra överens och detta i sin tur ledde till ett kontrakt.

Fast jag hade det på känn och jag är ändå glad för att Jämtin stannar. Sedan Kåberg slutade så har Färjestad saknat just en sådan här spelare. Nu har Färjestad ett brett och kraftfullt lag och jag tror därför att vi kommer att klara oss vidare riktigt långt.
Särskilt när Stapleton är som en irrande orkan tillsammans med spelare så som Markus Nilsson och Milan Gulas. Jämtin kommer att skapa stormvarning medan resten av spelarna kommer att få göra sitt. Laget är verkligen ett intressant lag.

Jacob Järpegård skapade denna uppställning och jag tycker den faktiskt känns riktigt bra.

Åslund – Asplund – Gulas/Steen
Lilliz – Stapleton – Johansson
Nygård – Ryno – J. Persson
Jämtin – L. Persson – Svensson
A. Eriksson

Källa: farjestadbk.se och vf.se

Tim Stapleton har anlänt

 
Foto: Helena Karlsson/nwt.se
 
Nu har den 34 åriga amerikanen anlänt till Färjestad bk. Det första han fick ta del av var en sen lunch med köttbullar och potatis.Något som han tycktes uppskatta väldigt mycket.

Tanken är att Tim ska bli en viktig center precis som Marcus Nilsson i Färjestad. Han kommer enligt Leif Carlsson att vara placerad i en av de två främsta kedjorna. Målet med spelaren är att han ska bereda vägen för andra och dessutom bidra med poäng.

Själv berättar Stapleton följande till nwt.se: "Allt gick väldigt fort. Håkan Loob ringde 1 augusti och fem dagar senare var allt klart. Jag har spelat fyra år i rad i Europa och hade från början tänkt mig att flytta hem och spela. Jag hade erbjudande från ett AHL-lag. Men när Färjestad ringde tänkte jag om ganska snabbt."

Enligt uppgifter till tidningen så tog han också kontakt i en god vän som hade erfarenheter från SHL, Jason Krog från Hv71.
Jason hade bara gott att säga om Färjestads organisation och om Sverige. När Tim i princip hade bestämt sig ringde han även till Lars Haugen, som Tim spelade med en säsong i Minsk och fick samma feedback.

Enligt Tim själv anländer resten av hans familj i loppet av en månad och han ser verkligen fram emot att ta på sig skridskorna.
"Jag gillar europeisk hockey. Det passar min stil. Jag är flexibel och kan även spela ytterforward." Säger han med ett brett leende.

Stapleton var också involverad i en underlig situation som berörde en annan Färjestads spelare. Robbie Earl som lämnade förra året byttes nämligen ut mot just Tim Stapleton. Det finns heller ingenting som Tim trånar efter än ett guld med Färjestad. Enligt Leif Carlsson så kommer Tim att debutera i mötet mot Frölunda nästa onsdag något som alla ser fram emot. Tim själv tror att det ska gå ganska snabbt att ställa om särskilt då han har redan goda känningar för den Europeiska ishockeyn.

Källa: Martinsson/www.nwt.se och Färjestad bk.

Se presentationen här: http://www.farjestadbk.se/