Nilsson kan bli aktuell för Färjestad

Så här skriver mrmadhawk på sin sida angående Färjestads intresse av den unge spelaren i Bik Karlskoga: "Marcus Nilsson provade lyckan hos AIK med mindre lyckat resultat säsongen 2013/2014. Han flyttade hem till Värmland och BIK Karlskoga igen, och har sakta men säkert växlat upp och fått igång poängflytet igen.
Han vannpoängligan i HockeyAllsvenskan med 56 poäng på 52 grundseriematcher.

Han har inte gjort någon hemlighet av att han siktar mot SHL nästa säsong, men att han helst gör det i BIK Karlskoga.
Oavsett hur det går med BIK kommer dock ”Lilliz” att spela i SHL.
Och var kommer han att göra det, undrar de flesta säkert.
Det mesta lutar åt att det sker i Färjestad. De drar nämligen i Nilsson, men inget beslut är taget. Anledningen är att Nilsson inte vill ta något förhastat, utan koncentrera sig på BIK Karlskogas viktiga matcher i slutspelsserien nu och sedan ta tag i SHL-kontraktet.

Lagen som skulle kunna hota om Marcus Nilsson?
Luleå och Skellefteå har ställt förfrågningar. Brynäs har nämnts och i alla fall inte stängt några dörrar. Och blir det inte Färjestad uppges Luleå vara den klubben som ligger närmst."

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Färjestads Mikael Johansson straffade Skellefteå

 
Foto: Robert Granström/TT
 
Färjestad spelade riktigt bra i mötet mot Skellefteå, man hade lärt sig av läxan från Hv71 och gjorde en strålande match i en jämn tillställning.

Färjestad var redan minuter in på första perioden nära att göra 1-0 men det rann ut i sanden. Skellefteå var det lag som gjorde första målet men Färjestad gav inte upp utan gjorde ett riktigt bra jobb och fick utdelning. Matchen slutade 2-2 i ordinarie tid men på straff kunde Mikael Johansson avgöra och se till att Färjestad tog med sig två poäng hem till Karlstad.
 
Första perioden
02.16 in i första perioden utvisades Rickard Wallin för en hakning och därefter kunde hemmalaget bara dryga 30 sekunder senare genom Patric Zackrisson ta ledningen. Färjestad gav ändå inte upp utan fortsatte göra det svårt för Skellefteå, 1-1 kom 09.09 genom Joakim Nygård som fått en fin passning av Milan Gulas.
 
Matchen fortsatte vara underhållande där båda lagen var ungefär lika jämnstarka. Men några mer mål denna period kom inte.
 
Andra perioden
Matchen fortsatte att trumma på där man kämpade om varje decimeter. Färjestad släppte inte heller till eller gjorde några stora misstag vilket bidrog starkt till att andra perioden slutade 0-0. En riktig snackis var nog Tollefsens uppmärksammade skott längs med runden där pucken passerade Skellefteås avbytarbänk. Domarna fick därför då syn på att Skellefteå hade en man för mycket på isen något som bidrog till en utvisning. Färjestad kunde däremot inte göra mål under powerplay.
 
Tredje perioden
06.02 blev det Linus Perssons tur att hamna i utvisningsbåset för en hakning. Något som också Skellefteå utnyttjade. 2-1 genom Andrew Calof 07.39 i powerplay fick fart på ... gästerna. Färjestad började spela än mer intensivare. Genom en snygg fint från Ole Kristian Tollefsen som fick en Skellefteå spelare att tackla sig själv in i sargen fortsatte han att visa på en härlig hockeyinställning. Det tog honom inte många sekunder efter situationen med Skellefteå spelare innan han skickade iväg en lång passning till en helt fri Martin Röymark som snyggt kunde göra 2-2, tid: 09.09. Några fler mål blev det inte i tredje perioden.
 
 
 
Tollefsen skickar en snygg pass till Röymark.
 
Röymark sätter 2-2
 
 
 
Förlängning
Flera chansen kom bland annat då Skellefteå försökte avgöra men Färjestad stod emot bra och hade flera möjligheter att avgöra inte minst genom Martin Röymark. Inget av lagen kunde avgöra under förlängningen och matchen skulle avgöras på straffar. 
 
Straffar.
Färjestad och Skellefteå fick ingen ordning på straffarna heller riktigt, det skulle krävas en trollgubbe till att vinna matchen och den personen var Mikael Johansson. Då den nionde straffen skulle läggas lyckades Mikael Johansson sätta 2-3 till gästande Färjestad. 
 
Lyckad straff genom Mikael Johansson
 
Statistik
SAIK - FBK
Mål: 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1)
Skott på mål: 29 - 23
Utvisningsminuter: 6 (2x3) - 6 (2x6)
Powerplaymål: 2-0
Tacklingar: 19-10
Tekningar: 25-26
Publik: 5524
 
Sammanfattning:
 
Period 1
1-0 (PP1), 02.50, Patric Zahkrisson, assist: Mattias Ritola, John Norman
1-1 (EQ), 09.09, Joakim Nygård, assist: Milan Gulas, Mikael Johansson
 
Period 2
2-1 (PP1), 07.39, Andrew Calof, assist: Niclas Burström, Janne Pesonen
2-2 (EQ), 09.09, Martin Röymark, assist: Ole Kristian Tollefsen
 
Straffar
2-3 (EQ) 00.00 Mikael Johansson, assist: ingen.
 
Färjestads fyra stjärnor
1. Lars Haugen som tog flera viktiga skott och tog samtliga straffar
2. Martin Röymark, var en nagel i ögat för Skellefteå och gjorde också ett snyggt mål.
3. Ole Kristian Tollefsen, såg flera situationer och lekte bort Skellefteå forwards, bidrog till mål.
4. Mikael Johansson, avgörande straffen och han bidrog också till 1-1 målet.
 
Övriga matcher:
 
Malmö - Karlskrona 3-1
Modo - Frölunda 4-2
Örebro - Hv71 5-2
Växjö - Rögle 4-3 ps
Linköping - Brynäs 6-3
Djurgården - Luleå 1-2ps
 
Tabellen
1. Skellefteå 106p
2. Frölunda 96p
3. Luleå 86p
4. Linköping 83p
5. Färjestad 81p
6. Djurgården 80p
--------------
7. Växjö 78p
8. Brynäs 71p
9. Hv71 71p
10. Örebro 68p
-------------
11. Malmö 57p
12. Örebro 53p
------------
13. Modo 46p
14. Karlskrona 29p
 
Källa:
Cmore Live 3HD
www.shl.se
Stats.swehockey.se
 

Nytt tufft möte stundar för färjestad

Foto: www.nwt.se
 
Färjestad har sedan tidigare inte tagit Skellefteå under säsongen. Klarar Färjestad att ta en seger över Skellefteå nu?

Jag ser det som en stor prestation om man lyckas, Färjestad har inte direkt övertygat om man ser på den senaste första perioden. Därefter hade man svårt att hämta upp underläget.

"Jag hoppas att vi kan studsa tillbaka och hitta vårt eget spel", säger Arell på Färjestads hemsida.
Skellefteå besegrade senast Modo med 2-5 i Örnsköldsvik. Man hade dessutom ett ytterligare möte med Modo innan dess då Skellefteå vann hemma med 5-0.
 
Färjestad förlorade första matchen den 17 oktober med 3-1, andra matchen med 1-5 den 14/11 och tredje 2-3 den 30/12. Färjestad gagar allså sin första seger mot Skellefteå denna säsong kan man ta poäng blir det dessutom den första segern mot Skellefteå i år.
 
Matchen kommer att spelas kl. 16.00 under lördagen och det finns möjlighet att titta på matchen på Cmore Live3.
 
Mycket tyder på att laget ser ut ungefär som det gjorde mot Hv71. Oscar Steen anmäldes till diciplinnämnden så antagligen spelar han inte under matchen mot Skellefteå. Det kommer säkert att bli en rafflande match och frågan är om Färjestad nu kan lyfta sig så pass att man kan plocka tre poäng genom seger eller inte.