Färjestads Mikael Johansson straffade Skellefteå

Färjestad spelade riktigt bra i mötet mot Skellefteå, man hade lärt sig av läxan från Hv71 och gjorde en strålande match i en jämn tillställning.

Färjestad var redan minuter in på första perioden nära att göra 1-0 men det rann ut i sanden. Skellefteå var det lag som gjorde första målet men Färjestad gav inte upp utan gjorde ett riktigt bra jobb och fick utdelning. Matchen slutade 2-2 i ordinarie tid men på straff kunde Mikael Johansson avgöra och se till att Färjestad tog med sig två poäng hem till Karlstad.

02.16 in i första perioden utvisades Rickard Wallin för en hakning och därefter kunde hemmalaget bara dryga 30 sekunder senare genom Patric Zackrisson ta ledningen. Färjestad gav ändå inte upp utan fortsatte göra det svårt för Skellefteå, 1-1 kom 09.09 genom Joakim Nygård som fått en fin passning av Milan Gulas.

Matchen fortsatte vara underhållande där båda lagen var ungefär lika jämnstarka. Men några mer mål denna period kom inte.

Matchen fortsatte att trumma på där man kämpade om varje decimeter. Färjestad släppte inte heller till eller gjorde några stora misstag vilket bidrog starkt till att andra perioden slutade 0-0. En riktig snackis var nog Tollefsens uppmärksammade skott längs med runden där pucken passerade Skellefteås avbytarbänk. Domarna fick därför då syn på att Skellefteå hade en man för mycket på isen något som bidrog till en utvisning. Färjestad kunde däremot inte göra mål under powerplay.

06.02 blev det Linus Perssons tur att hamna i utvisningsbåset för en hakning. Något som också Skellefteå utnyttjade. 2-1 genom Andrew Calof 07.39 i powerplay fick fart på ... gästerna. Färjestad började spela än mer intensivare. Genom en snygg fint från Ole Kristian Tollefsen som fick en Skellefteå spelare att tackla sig själv in i sargen fortsatte han att visa på en härlig hockeyinställning. Det tog honom inte många sekunder efter situationen med Skellefteå spelare innan han skickade iväg en lång passning till en helt fri Martin Röymark som snyggt kunde göra 2-2, tid: 09.09. Några fler mål blev det inte i tredje perioden.

Tollefsen skickar en snygg pass till Röymark.

Röymark sätter 2-2

Förlängning
Flera chansen kom bland annat då Skellefteå försökte avgöra men Färjestad stod emot bra och hade flera möjligheter att avgöra inte minst genom Martin Röymark. Inget av lagen kunde avgöra under förlängningen och matchen skulle avgöras på straffar.

Straffar.
Färjestad och Skellefteå fick ingen ordning på straffarna heller riktigt, det skulle krävas en trollgubbe till att vinna matchen och den personen var Mikael Johansson. Då den nionde straffen skulle läggas lyckades Mikael Johansson sätta 2-3 till gästande Färjestad.

Straffar
2-3 (EQ) 00.00 Mikael Johansson, assist: ingen.

Färjestads fyra stjärnor
1. Lars Haugen som tog flera viktiga skott och tog samtliga straffar
2. Martin Röymark, var en nagel i ögat för Skellefteå och gjorde också ett snyggt mål.
3. Ole Kristian Tollefsen, såg flera situationer och lekte bort Skellefteå forwards, bidrog till mål.
4. Mikael Johansson, avgörande straffen och han bidrog också till 1-1 målet.