Toni Rajla klar för Biel

Nu står det klart att den tidigare finske spelaren och Färjestadspelaren Toni Rajala fortsätter sin karriär i en helt annan liga. Han har nämligen skrivit på för Biel och Schweiz.Finländaren ryktades länge vara på väg mot comeback i Färjestad, men så blev alltså inte fallet. I stället valde Rajala att lämna Luleå och SHL för den schweiziska klubben Biel.

– Hans kompetens kommer att passa väl i vår liga, säger sportchefen Martin Steinegger till klubbens hemsida.
I laget återfinns bland andra förre Färjestadsspelaren Robbie Earl.

Rajala stod för 17 mål och 15 assist under 52 grundseriematcher i fjol. Säsongen innan gjorde den 25-årige forwarden 27 poäng (14+13) på 31 matcher för Färjestad. Som det ser ut verkar endast ett års kontrakt vara skrivet.
 
Jag har funderat lite....
Frågan är om inte Färjestad plockar in Björn Svenssons bror Magnus Pääjärvi Svensson. Det intressanta som kan betyda något eller inte betyda något alls är att Magnus inte har förlängt eller gjort några nya överenskommelser med någon klubb ännu. Hans kontrakt har gått ut och man kan då fråga sig om inte Färjestad som har plats att fylla jobbar i det tysta med att få hans signatur. Kanske efter semestern får vi reda på hur det ser ut med den saken. Jag har däremot svårt att tro att Färjestad är riktigt nöjda än så länge och kommer att stänga butiken inför säsongen. Nu när Rajala lämnar SHL så tror jag nog att man vill plocka in an annan forward med speed och det tror jag just Pääjärvi har.

källa: nwt.se


Tre Färjestadspelare gick i draften

Foto: gettyimages, Bill Wippert.
 
Rasmus Asplund valdes först av de tre - som 33:e spelare totalt - i andra rundan av Buffalo Sabres.
Adam Werner plockades av Colorado Avalanche och Oskar Steen av Boston Bruins.
 
 Loob var inte särskilt överraskad över att Asplund gick så tidigt.
"De pratade mycket om stora spelare i början så det var väl på håret att han skulle gå redan första dagen. Nu blev det inte så, men då var det heller inte överraskande att han gick tidigt i andra."
Sade han vid en intervju.
Asplund själv var riktigt glad och berättade för media följande:
"Jag har njutit av de här dagarna och tänker fortsätta ett tag till innan det är dags för camp och allvaret igen."

Att Loob gläds åt killarnas framgångar framgår tydligt i hans avslutande kommentar.
"Kul för oss att vi har tre killar i draften. Ungomdsledarna gör ett kanonjobb, samt att vi inte får glömma att nämna Filipstad, Forshaga och Mariestad som de här killarna har växt upp i."

Källa: www.farjestadbk.se