Thoresen kan komma att hamna i Färjestad

Mycket diskussion i NWT nyligen och där sade flera att man trodde att Thoresen hamnar i Färjestad. Det som talar för Thoresen i Färjestad och även Mathis Olimb är antalet landsmän som redan spelar i laget. En annan orsak till att Thoresen kan hamna i Färjestad är att den norska ligan är mycket sämre än den svenska.

Slutsnacket i nwt.se handlade om följande drömvärvningar: Rajala, Thoresen, behålla Milan Gulas och värva Olimb så skulle enligt dem inte sluta i kvartsfinal utan man skulle gå långt.

Källa: nwt.se

Gustaf Thorell till Brynäs

Nu står det klart att Thorell lämnar Allsvenskan men det gäller för närvarande inte Erik utan snarare hans bror Gustaf "Gurra" Thorell spelar i Brynäs nästa säsong. Frågan är om inte Brynäs också är ute efter Erik Thorell eftersom Erik själv sade att han har haft en hel del kontakter med SHL den senaste tiden.

Vad är det med bröder och SHL?

Frågan är om Färjestad är intresserade av att ge Erik Thorell förnyat förtroende eller om han går samma väg som sin bror?

Källa: www.hockeysverige.se

Linköping rensar


Det är många lag som rensar skafferiet just nu.
Linköping som dessutom jagar Mathis Olimb och hans bror Ken Andre har just nu rensat bort en hel del spelare.

Målvakten David Rautio.
Backarna Daniel Rahimi, Jonas Junland och Chad Billins.
Forwards: Anton Blomberg, Fredric Andersson, Nick Sörensen och Nichlas Hardt.

Den sistnämnde är bland annat klar för Malmö Redhawks enligt uppgifter.

Mycket tyder också på att Jonas Junland spelar utomlands inom kort.

Frölunda har också värvat nu även om man befinner sig i ett brinnande slutspel.

Frölunda har bundit upp följande spelare inför nästa säsong:
Mattias Nörstebö från Brynäs och Oscar Engsund från Oskarshamn.
 
Ett annat lag som rensar i skafferiet är Düsseldorfer där bland annat Ken Andre spelade vilket gör det hela klart att något lag har värvat honom. Frågan är om det är Linköping eller om det är Färjestad. För det kan faktiskt även  om vi inte fått några som helst klartecken på det att Färjestad lagt ut en krok för hans bror Ken Andre.
Det är klart att han kommer att spela i Sverige nästa säsong.
 
Ett annat lag som rensat ut just nu är Karlskrona som för övrigt säkrade kontraktet i  SHL nyligen.
Följande spelare få lämna klubben:
 
Tim Sandberg, målvakt
Linus Fernström, målvakt
David Westlund, back
Tom Linder, back
Mattias Granlund, back
 
En annan nyhet är att Hv71 också har värvat in Andreas Borgman som spelade i Allsvenskan och Västerås. Samtidigt som nyheten om att den tidigare backen Jens Skålberg lägger skridskorna på hyllan.

Det känns dock lite avslappnat i Färjestad inför kommande säsong. Klart är att bland annat Åslund och Stefan Steen ansluter till laget. Men man verkar inte ha gjort något för att knyta sig an bröderna Olimb.

Detta är ett misstag tror jag faktiskt. Båda Bröderna är poängmakare av rang och Färjestad har en stor fördel genom att de ligger nära Norge vilket alltså kan locka dessa båda spelarna till Färjestad och Karlstad. Men det är väldigt tyst i leden.

En annan underlig situation är att man gick ut med och skulle skaffa en ny tränare till Färjestad. Fansen jämrar sig givetvis för att man inte knöt upp Perra Johnsson. Samtidigt som ryktena går kring Peter Andersson. Men nu har också Malmö blandat sig in i leken och mycket tyder på att det blir Malmö för tränaren.

Funderar lite på vad är det som händer och varför är det så tyst?
Tidigare var Färjestad noga med att se till att laget var färdigbyggt ganska omgående och nu så verkar det som om man väntar med allt och alla. Precis som för spelare så måste givetvis detta vara en jobbig situation att man inte vet, att det är bara ledningen som vet vad som händer med laget.

Det är egentligen bara målvakten Stefan Steén som verkar vara garanterat säkert tillsammans med Åslund. Vad händer?
 
Foto: Hockeysverige.se

Jag vet inte riktigt men jag tycker att Anders Ante Karlsson skulle faktiskt vara en bra huvudtränare. Han har huvudet på skaft och samtidigt är han trevlig och saklig mot Media. Att släppa honom vore fel. Han verkar inte vara ett oprövat kort som många försöker hävda. Det kanske dags att se till att han får förtroendet och att Rhodin fortsätter som assisterande tränare samt att man låter till exempel Pelle Prestberg eller Nordström gå in som assisterande tränare. Eller varför inte Rickard Wallin?