Wikstrand klar för Färjestad

Foto: stefan Eriksson, Färjestad bk.
 
Nu står det alltså klart att Mikael Wikstrand spelar i Färjestad.
"Ja, idag känns det fantastiskt skönt." Meddelade Mikael Wikstrand idag till media.
"Att få Micke klar har legat i pipen en längre tid, men man måste få de svar man behöver av de som äger rättigheterna som Ottawa gör i det här fallet. Nu är det klart och Micke kommer att spela hos oss framöver." Så säger Håkan Loob Färjestads sportchef.

Enligt hemsidan så har han skrivit på för fyra år med klubben och även om Ottawa lånar ut Mikael Wikstrand första året är han klar för Färjestad fler säsonger.
"Jag trivs väldigt bra i Karlstad och i Färjestad BK med allt vad det innebär. Folket här i klubben har från dag ett tagit bra hand om mig så det känns helrätt. Nu vet jag var jag ska vara en längre tid framöver vilket ger mig en trygghetskänsla. På ett sätt känns det som man får dra på sig tröjan för första gången nu när man på allvar är med från början. Det gick ju bra i början av förra säsongen men det blev ju såklart jobbigt ju längre tiden gick och man aldrig fick klart om man skulle få spela eller ej. Nu vet jag." Säger Mikael Wikstrand.

"Vi har en bra backuppsättning och tittar man på fjolårssäsongen fick vi ingen direkt kontinuitet i vår kanske starkaste lagdel. Det fanns fler orsaker men Micke var inte klar för spel, skador, sjukdomar och annat störde så det var inte vid många tillfällen som vi kunde mönstra en hel och frisk backlina. Micke är en klassback och med honom med på tåget från början, samt att alla är hela och friska så känns det ju bra." Säger Håkan Loob.

Joel Eriksson Ek stannar i Färjestad

Foto: Anna-Lena Bergkvist expressen.
 
Färjestad får behålla Joel Eriksson Ek även till hösten. Enligt uppgifter till media så lånas han ut från Minnesota Wild till Färjestad även under kommande säsong.
"Vår plan är att han ska vara kvar i Färjestad nästa säsong." Säger Minnesota Wilds Europascout Ricard Persson till media under veckan. Det innebär att Färjestad nu kan räkna med att Joel spelar i SHL och FBK till hösten. Färjestad har då 11 forwards redo för spel och det är fortfarande då inte räknat med Milan Gulas. Truppen är i princip då spikad och det som i sådana fall saknas är en forward till och eventuellt en extra spelare. Mikael Wikstrand och Milan Gulas är de enda av förra årets trupp som inte blivit presenterade.

Detta måste kännas väldigt skönt för både fans och tränarstab. Några större utflykter för Joel lär det heller inte bli.
"Nej, han hade en svettig sommar i fjol med draft, ”development camp” och sedan Lake Placid med U20-landslaget. Det blev ett väldigt kuskande. Därför tror vi det blir väldigt bra att han nu får en hel sommarträning i Sverige och i lugn och ro kan koncentrera sig på Färjestad. Som ung spelare är det bra att få lite lugn och ro." Meddelade Ricard Persson till vf under dagen.

U20 landslaget lär också glädjas åt beskedet särskilt då han har varit tongivande sedan tidigare i JVM.

Källa: www.vf.se

Färjestad löser snart situtationen kring Milan Gulas

Foto: Angle, FBK bloggen.
 
Enligt uppgifter till media så är det snart klart att Färjestad och Milan Gulas kommer överens.
"Ja, jag både tror och hoppas på det. Vi är väldigt nära en underskrift nu. Det återstår bara smådetaljer. Jag tror på en snar lösning." Berättar Milan Gulas.

Det handlar om ett artistkontrakt som är på gång att skrivas på. "Artistkontraktet bygger på att en spelare inte stannar längre än ett halvår i Sverige. Artistskatten är 15 procent av den skattepliktiga inkomsten, och arbetsgivaravgift betalas som vanligt." (NWT).

Orsaken till att man skriver ett sådant med tjecken är att han redan har spelat tre år i Färjestad och i Sverige och får då inte lov att befinna sig i Sverige under vanliga former. Man har haft något som kallas Expertskatt då det gäller kontraktet med Gulas. Den innebär att en löntagare från utlandet har rätt att arbeta i Sverige tre år. Under den perioden betalar arbetsgivaren endast 25 procent i skatt men inga sociala avgifter. Något som alltså nu inte går att genomföra på nytt.

Milan Gulas är just nu på semester och har heller inte sålt sitt hus i Karlstad vilket talar för att Färjestad snart har löst situationen kring Mlian Gulas. Men fansen får samtidigt vänta till att Milan anländer då han inte får spela förrän i oktober med tanke på utformningen av artistkontraktet. Milan däremot ser fram emot återkomsten till Färjestad:
"Jag gillar verkligen inte att flyga. Därför har jag sagt nej till KHL. Jag måste också tänka på min familj, som är nummer ett för mig. Jag vill inte ta med familjen till Ryssland och jag vill inte heller bo där som singel. Färjestad är mitt förstaval nu. Jag och min familj stortrivs i Karlstad." Säger han till media.

Källa: www.nwt.se