Joel Eriksson Ek stannar i Färjestad

Foto: Anna-Lena Bergkvist expressen.
 
Färjestad får behålla Joel Eriksson Ek även till hösten. Enligt uppgifter till media så lånas han ut från Minnesota Wild till Färjestad även under kommande säsong.
"Vår plan är att han ska vara kvar i Färjestad nästa säsong." Säger Minnesota Wilds Europascout Ricard Persson till media under veckan. Det innebär att Färjestad nu kan räkna med att Joel spelar i SHL och FBK till hösten. Färjestad har då 11 forwards redo för spel och det är fortfarande då inte räknat med Milan Gulas. Truppen är i princip då spikad och det som i sådana fall saknas är en forward till och eventuellt en extra spelare. Mikael Wikstrand och Milan Gulas är de enda av förra årets trupp som inte blivit presenterade.

Detta måste kännas väldigt skönt för både fans och tränarstab. Några större utflykter för Joel lär det heller inte bli.
"Nej, han hade en svettig sommar i fjol med draft, ”development camp” och sedan Lake Placid med U20-landslaget. Det blev ett väldigt kuskande. Därför tror vi det blir väldigt bra att han nu får en hel sommarträning i Sverige och i lugn och ro kan koncentrera sig på Färjestad. Som ung spelare är det bra att få lite lugn och ro." Meddelade Ricard Persson till vf under dagen.

U20 landslaget lär också glädjas åt beskedet särskilt då han har varit tongivande sedan tidigare i JVM.

Källa: www.vf.se