Åslund hattrik men ändå inte

Det var under kvällen som Färjestad besökte Växjö och det var också ett suget gäng som höll på att ställa till det för sig själva. Matchen slutade 2-3 på straff och det var då som Åslund klev fram tillsammans med två ovana målgörare. Per Åslund skulle gjort hattrick om SHL räknade med antalet mål gjorda under straffrundan.

Växjö var det lag som tog kommandot och resultatet efter första perioden visade också på vem som hade taktpinnen. Växjö ledde med hela 2-0. Målen var gjorda av den tidigare Färjestad bekantingen Joakim Hilding samt Platt. Det tog heller inte särskilt lång tid innan hemmalaget fick utdelning, dryga två minuter innan det rasslade till bakom Stefan Stéen i Färjestadkassen. Växjö ledde också skottstatistiken med 16-3!

Färjestad skulle rycka upp sig efter att ha varit helt utspelade i första perioden. Det var också en ovan målgörare som skulle spräcka nollan både för sig själv och Eriksson i Växjökassen.
Andreas Jämtin nätade för första gången i Färjestaddressen dryga nio minuter in på andra perioden.

Färjestad ryckte upp sig ytterligare och chanserna svängde åt båda håll. Färjestad skulle ändå lyckas få in en puck till och denna gång var det Björn Svensson, hans första i FBK som nätade i Powerplay. Det var John Perssons fina förarbete som 16.54 bidrog till att Björn kunde sätta pucken snyggt i högra krysset.

Matchen hade därefter flera nya möjligheter men matchen gick till förlängning.

Fjärde perioden
En hel del målchanser främst från Färjestads sida men inget mål.

Straffar
Både Linus Persson och Milan Gulas missade sina straffar men den som var het på gröten visade sig vara Per Åslund som nu gjorde entré. Han lyckades näta tre gånger om och fick också sällskap en liten stund av Växjös Palola som nätade två gånger. Stefan Stéen stod sedan pall för Platts skott och Färjestad knep den sista poängen i Växjö. Matchen slutade alltså 2-3 på straff.