Det går tungt för Färjestad just nu

Rosén tog Växjö till seger mot Färjestad under lördagskvällen. Foto: sveriges radio.

Färjestad drabbades av en liknande förlust som just mot Örebro, denna gång var spelet lika lamnt och dåligt.

Både mot Örebro och mot Växjö förlorar man med 3-1. Vad som har hänt med det fina spelet och målskörden kan man diskutera.

Haugen spelade inte särskilt stabilt i både första och andra perioden. Matchen slutade som sagt var 1-3 till gästerna och Växjö upp på en tredje plats. Ytterligare en förlust till och Färjestad riskerar att hamna på en elfte plats i tabellen så tight är det för närvarande.

Färjestad låg på fint under de första minuterna men sedan efter att Växjö gjorde 0-1 så tappades spelet och Färjestad sjönk ner till att spela dåligt. Wikegård sade i pausvilan att båda lagen hade dåligt passningsspel och mycket slarv. Det lag som ändå skulle fortsätta på den inslagna vägen var just Växjö. Målet som gjordes var egentligen något som experterna på Cmore var eniga något som Haugen skulle ta. "Det går inte att skylla på en ny handske". Sade bland annat Wikegård.

Ytterligare ett snabbt mål i början av andra perioden fick Växjö upp på förarsätet på nytt. I slutet av perioden utbröt det tumult och Färjestad fick spela powerplay som man inte riktigt förvalta.

Tredjeperioden
Inleddes så som andra avslutades genom powerplay eftersom utvisningen kom i slutminuten av andra. Men Färjestad lyckades inte förvalta några större möjligheter men efter fem minuter var det Nygren som fick in pucken. Då hade Färjestad ändrat om kedjorna så att man började vinna kamperna på ett helt annat sätt. Då det återstod knappt två minuter kvar tog Färjestad ut målvakten och Leino kunde därpå fastställa slutresultatet till 1-3 i öppen kasse.