Erixon spelar inte på söndag

 
Nu står det klart att Sebastian Erixon som täckte skottet i senaste matchen missar söndagens match. Skottet tog illa och han kommer inte till spel meddelades det efter matchen. Inte heller Johan Ryno som saknades på grund av magsjuka spelar under söndagen.
 
Foto: Bildbyrån/Anna-Lena Bergqvist, Erixon missar söndagens match.


Perra Johnsson var inte särskilt nöjd efter matchen, han betonade att han var trött på det som journalisterna kallade "Hedersam förlust".
Till www.vf.se säger han efter matchen:
"Det här att ”ni gjorde en bra match idag”. Javisst, det gjorde vi. Men poänghögen växte inte."
Däremot konstaterade ändå Perra Johnsson följande:
"Det finns bra saker att ta med oss, även om det fortfarande inte ger några poäng."

Färjestad kan räkna med tufft motstånd i Leksand under morgonen. Tollefsen själv kommenterade morgondagen så här:
"Vi började matchen jättebra och tog ledningen men sen var jag inte nöjd med våra två första perioder. Laget blev för utsträckt och de (Leksand) gjorde ett bra jobb. De åkte mycket skridsko och vann fler närkamper. Det måste vi göra bättre imorgon."
Tollefsen tycker det är riktigt kul med back-to-back matcher och menar att det bygger upp derbykänslor.
På frågan hur de ska kunna ta tre poäng i Leksand säger han:
"Då måste vi spela på vårt sätt och göra det bättre över sextio minuter än vad vi gjorde idag."

Stefan Stéen räddade Färjestad i andra perioden.
"Vi ville för mycket och då blev det fel istället". Säger målvakten. Några kritiska röster höjdes ändå mot 3-3 målet då Olofsson fick friläge men vid ett par intervjuer med spelarna så visade det sig att Stéen gjorde helt rätt. Målvakten förstod att Olofsson höll på att sätta pucken högt och täckte av det utrymmet. Stéen hade haft rätt eftersom Olofsson tänkte sätta den högre men fick en halvträff med klubban så pucken gled in under målvaktens benskydd istället.
"Allt handlar om att ta tre poäng, egentligen skiter man hur det ser ut, bara vi vinner." Säger Stéen till media.

Färjestad vilar upp sig under kvällen och laddar under morgonen med en långpromenad från kl. 09.30 och därefter äter man för att sedan åka upp till Leksand.
 

Formkollen

Leksand har det tungt i SHL för tillfället och i lördagens första möte med Färjestad kom femte raka nederlaget. I Tegera Arena törstar hemmafansen fortfarande efter en seger. Facit på hemmaplan så här långt är en poäng.

Färjestad hade sex raka segrar innan klubben tappade 1-0 till 1-5 mot Brynäs i tisdags och inkasserade en förlust. Med segern igår är klubben nu tillbaka på vinnarspåret och har alltså sju segrar på de senaste åtta matcherna, dessutom är Färjestad bortastarkt med tre raka vinster på resande fot.

Läget i lagen

Leksand har den senaste tiden haft några tunga namn borta i Knuts, Paakkolanvaara och Ytterell. Igår saknades även backgiganten Ben Youds.

Färjestad fick tillbaka backen Sebastian Erixon i går efter nio matchers frånvaro. Han hade knappt nio minuters speltid och blev skadad på nytt. Enligt Leif Carlsson så spelar han inte under söndagens match. På skadelistan saknas Anton Grundel och igår var Johan Ryno sjuk och missade mötet med sina gamla lagkamrater. Ryno kommer heller inte att vara spelbar om man frågar Leif Carlsson.

"Det tror jag ingenting på. Det ska vi försöka hålla oss i från." Säger Carlsson till www.vf.se som närmast tänker på smittorisken.

 

Notera att

  • Färjestads Milan Gulas och Leksands Johan Olofsson gjorde 1+1 igår.
  • Johan Porsberger har nätat i två raka matcher.
  • Färjestad har vunnit tre raka bortamatcher.
  • Trots tre mål på lördagen har Leksand har haft det tungt med sitt målskytte. 19 mål har det blivit, vilket är minst i SHL.
  • Leksand har endast gjort första målet i en match.


Matchen sänds kl. 16.00 på Cmore.

Räkna med en intressant match i Tegera Arena, Leksand under söndagen.