Förlust mot Malmö

Fyra insläppta mål – på tolv minuter i första perioden. Målen knäckte Färjestad och Malmö vann till slut med 2-4.

Första perioden
Redan efter 44 sekunder prickade Nils Andersson in 0–1 bakom Lars Haugen som såg ut att ha fri sikt. Det blev helt enkelt en mardrömsinledning för Färjestad. Redan efter 2.37 satte Ilari Filppula 0–2 på volley sedan Lars Haugen hade lämnat en retur. 09.48 var det dags igen, Färjestad såg ut som om de åkte fram i slowmotion och Nils Andersson gjorde sitt andra mål för kvällen direkt efter en tekning, 0-3. Färjestad beslöt sig för att byta målvakt men Stefan Stéen fick det tufft direkt från start. 0-4 kom genom Ilari Filppula som höll sig framme och utökade.

Fansen fick nog en banderoll inför andra perioden med budskapet klart och tydligt: "Stort Hjärta, hårt arbete?" visade vad de ansåg om matchens första period. Djurgården hade i matchen innan blivit utbuade inför sina fans, nu var det alltså Färjestads fansen som visade sitt missnöje. Magnus Nygren var märkbart förbannad på lagets prestation.

Andra perioden
Inför andra perioden intervjuades Leif Carlsson som erkände att spelet inte var bra, däremot så framhävdade han att den första perioden nu är historia och att man bara kan förändra spelet i andra perioden. Något som också inträffade i andra. Färjestad repade mod, tack vare Malmöutvisningar fick Färjestad ett gyllene tillfälle att komma in i matchen igen. Alexander Johansson lyckades överlista målvakten och göra 1-4 tid: 7.14 in i andra perioden.

Mikael Wikstrand pricksköt också 2-4 från blålinjen, hans första för säsongen. Färjestad bet sig fast i Malmös zon men några fler mål blev det inte. Trycket var ändå så hårt att Malmös tränare tvingades att ta en timeout.

Tredje perioden
I tredje perioden reste sig Malmö en hel del på nytt och såg samtidigt till att täppa till bakåt så att Färjestad fick inte samma möjlighet att reducera ytterligare. Några chanser fanns ändå för Färjestads del, Jämtin var en av dem som var nära att få in pucken bakom Malmös målvakt men skottet gick utanför. Färjestad inkasserade därmed sin första SHL-förlust medan Malmö står fortfarande obesegrade i ligan.

Statistik:Färjestad - Malmö 2-4 (0-4, 2-0, 0-0)