Hugo Enock närmar sig Allsvenskan

Enligt uppgifter som kommer från mr.madhawk så verkar Färjestads tidigare back Hugo Enock närma sig Allsvenskan. Det handlar om Timrå ik. Mycket tyder på att Enock ersätter Westin som nu kommer att spela med Färjestad.

Enock spelade totalt sett 33 matcher i Färjestad tröjan och stod för 1 mål och en assist. Nu verkar det alltså som om Färjestad och Timrå skiftar backar rakt av.

Källa: www.nwt.se och www.mrmadhawk.se

Olofsson klar för Malmö?

foto: Bjurö, Bildbyrån
 
Enligt mrmadhawk har Johan Olofsson skrivit kontrakt med Malmö Redhawks och det gäller för två år framåt.

Så här skriver mrmadhawk om händelsen: "Malmö har sökt efter en ung, svensk, utvecklingsbar forward, som kan ta plats i tredje eller fjärdekedjan, men potential att jobba sig uppåt.
Nu har man hittat den spelaren.

Enligt säkra uppgifter till MrMadhawk.se är Leksands forward, Johan Olofsson, klar för klubben. Olofsson har, precis som flera andra Leksandsspelare, haft en ganska tuff säsong, ändå blev det nio mål och sju assist för 22-åringen under säsongen.

Johan Olofsson, ursprungligen från Arvika i Värmland, och fostrad i Färjestads ungdomsverksamhet, drog till Leksand i slutet av HockeyAllsvenskan 2016 och skulle vara en av spelarna, som skulle vara med och etablera Leksand i SHL.
Nu åkte Leksand ur SHL, och därmed söker sig Olofsson vidare.
Han hade kunnat spela i Leksand för liknande pengar, som han nu får i Malmö, med Olofsson vill själv spela SHL-hockey och därmed faller valet på Redhawks."

Enligt mrmadhawk så vägrar Sylvegård att svara på om han är klar för klubben eller inte, samma sak gäller det långa kontraktet på två år.

"Han är inte klar, det är han när vi meddelar att han är det. När det gäller längden på kontraktet och att det berör två år så är det du som säger det. Inte jag. " meddelade Sylvegård till mrmadhawk.

Grattis Hv71

 Vill kort och gott säga Grattis till Hv71 som nu är svenska mästare i Hockey, Linus Söderström på bild med LeMatpokalen. (Foto: Peter Arvidsson, Expressen).

Hv71 besegrade som bekant Färjestad med fyra raka matcher och dessutom tog sig an Malmö Redhawks med 4-1 i matcher något som vittnar om och gör att Färjestad inte behöver skämmas. Det var ett ruggigt bra lag som Färjestad bk fick möta. Frågan om Hv71 spelaren Christoffer Törngren snart kommer att presenteras som ett nyförvärv till Färjestad eller om det blir Mikael Johansson och Anton Lander som blir det. I loppet av den närmaste veckan kommer nog svaret. Frågan är om Mikael Johansson och Christoffer Törngren blir presenterade eller om Anton Lander och Mikael Johansson blir det.
 
Foto: dataprintscreen. Christoffer Törngren kvitterade till 1-1 i den avgörande matchen mot Brynäs if.

foto: printscreen, Törngren får fullträff på pucken.

Det finns alltså tre alternativ här. Det första är att Christoffer Törngren blir presenterad och då med en center. I sådana fall lär Anton Lander eller Mikael Johansson vara laternativen. Jag tror närmast att det blir Christoffer Törngren och Mikael Johansson i sådana fall. Alternativ två är att Martin Törngren och Anton Lander blir presenterade. I sådana fall har Mikael Johansson hittat något annat i utlandet (Föga troligt).

Tredje alternativet är att Mikael Johansson och Anton Lander ansluter och presenteras. I sådana fall var Christoffer Törngren en fjäder som blåstes bort med vinden.
 
Det finns givetvis ett fjärde alternativ även om den är minimal och nästintill obefintlig.
Färjestad har värvat tre forwards istället för två. Christoffer Törngren, Mikael Johansson och Anton Lander. I sådana fall lär nog en av juniorerna det vill säga Oscar Steen bli utlånad för att få matcher i benen. Troligtvis till allsvenskan.

Det troligaste är att Mikael Johansson presenteras som center och att Christoffer Törngren ytterforward efter att guldruset har lagt sig.
 
Jag tror att det blir Mikael Johansson och Christoffer Törngren som presenteras för Färjestad bk. Vem som blir back i Färjestad utöver Virtanen som ny spelare vet jag inte. Men det återstår att se.
 
Tack för ordet.