Färjestad besegrade Södertälje

Foto: Stefan Eriksson
 
Färjestad besegrade Södertälje med hela 5-1 och övertygade ordentligt, trots att Christoffer Törngren som borde ha spelat inte alls kunde medverka på grund av en svullen fot. Istället fick Anton Grundel hoppa in och medverka. 1258 årskådare fick bevittna Färjestads effektivitet under matchen. Det var dessutom Michael Lindqvist som öppnade målskyttet genom att sätta in 1-0 i numerärt överläge. Michael hade hela sin släkt på besök som kunde glädja sig åt att han gjorde mål.
"Ja, det var en hel del familj och vänner, det är ju inte så längt till Stockholm. Kul att de fick se mitt första mål." Säger Michael glatt efter matchen.
För övrigt så spelade han i andra formationen tillsammans med Rasmus Asplund och Dick Axelsson.
Michael berömde sina kedjekamrater efteråt.
"Både Rasmus och Dick är ju fantastiska med puck, individuellt väldigt skickliga. Jag får bara försöka göra mig öppen och försöka trycka dit pucken."
 
Södertälje lyckades ändå kvittera matchen genom Stefan Johansson som överlistade Lars Haugen.
Men närmare än så kom inte Södertälje. I första formationen ersattes Christoffer Törngren med inte mindre än Anton Grundel. Färjestad gick runt på åtta backar men att Grundel fick hoppa in och spela forward verkade inte vara något bekymmer.
"Vi hade åtta backar med oss och han gjorde det bra, han är ju lite speedig av sig." Säger Pennerborn som menar att detta var bara en tillfällig lösning.
Niklas Fogström lyftes också fram under matchen som en gigant. Pennerborn berättar att de kommer att ha stor nytta av centern under vinter.
Johan Ryno såg till att ge Färjestad ledningen under andra perioden och i ett nytt powerplay utökades siffran till 3-1 och till slut kunde Färjestad vinna med hela 5-1.
 
Det enda som var något utav en besvikelse för Pennerborn var just att Christoffer Törngren inte kunde spela. Han erkände samtidigt att det nog kändes värst för Törngren själv som redan fått ett smeknamn i laget.
Namnet blev Chris av naturliga orsaker.
 
Pennerborn är ändå nöjd med laget som helhet.
"Ja, det tycker jag. Vi hade väl lite bakslag i dag då Christoffer Törngren skulle ha gjort sin första match ikväll men tyvärr kom han inte till spel på grund av sin fot."
 
Källa: www.nwt.se och www.vf.se

Komiska bilder över pizza träffen

För en tid sedan hade spelarna en pizza kväll med fansen på 91:an.
Något som denna bild kan illustrera. De båda bilderna är tagna av www.nwt.se
grundel får bekänna färg något senare.....
 

Kan inte vänta

Foto: Emil Langvad/TT, Ilari i Luleådressen snart är han i Karlstad och lirar för de gröna färgerna.
 
Ilari Melart tränar just nu hemma i Finland men han kommer att slå följe med Färjestad i Italien under nästa vecka. För närvarande enligt media så tränar han inte med Helsingfors utan med NHL spelare. Det är artistkontraktet som ställer till det för honom något som han själv är väl medveten om.
"Det var ingenting som jag tänkte över då jag skrev kontrakt med Luleå m
 
en det klart att det är lite snopet nu i efterhand. Men vi har en väldigt bra set-up i Helsingfors, där alla NHL-spelare som bor här eller runt Helsingfors tränar tillsammans. Vi har haft till exempel 5 mot 5-träning och spelat matcher. Vi är runt 20-25 killar på isen varje dag, berättar Ilari. Hittills har jag inte behövt träna med IFK, men jag får se när de andra killarna åker, då kanske jag får göra det." Säger Ilari Melart i en intervju.

Han har däremot inte särskilt mycket kontrakt med sin nya klubb erkänner han:
"Nej, inte så mycket. Jag har pratat med Peter Jakobsson (sportchef, red anm) om Italien, men vi behöver inte höras särskilt mycket i övrigt. Jag har spelat så många år utomlands, så jag är van vid att sköta mycket av träningen själv. När jag spelade i KHL och i Luleå tillbringade jag också hela somrarna i Helsingfors."

Ilari vet heller inte exakt datum då han kan komma till Karlstad men det blir i slutet av September.
" Jag kan inte säga exakt när, men jag kommer till Karlstad i slutet av september." Säger han och erkänner samtidigt:
"Jag kan inte vänta! Det ska bli väldigt roligt att vara på plats."

 
Tack för ordet.