Linköping effektivare

Linköping med Monstret Gustavsson i spetsen såg till att vända och vinna matchen i kväll. De var helt klart något effektivare under kvällen än Färjestad. Ändå var tränarna riktigt nöjda. Orsaken till det var att laget arbetade frenetiskt över hela banan. Sedan att man inte fick utdelning lägger ingen i laget någon större vikt vid.

En som var riktigt lyriskt över uppslutningen i Filipstad var ändå Rasmus Asplund som har allt att tacka Filipstad för.
"Roligt att få komma hem och spela här, det var nästan tio år sedan. Den här hallen har betytt allt. Jag har kört pass sen jag var fem-sex år." Säger Filipstadsonen glatt.
Rasmus tonade även ned sin roll under matchen.
"Det var en okej match, men ingen jätteprestation från min sida." Säger han.

Färjestad tog ledningen tidigt genom Marcus "Lilliz" Nilsson vilket var hans tredje för försäsongen. Något som bådar gott för framtiden.
Dick Axelsson utökade till 2-0 innan Linköping började äta sig ikapp.
Färjestads nyförvärv och även den tidige Linköping spelaren Niklas Fogström reducerade i slutet till 3-4 då det endast återstod cirka fyra minuter spel kvar.

Nästa match spelat mot Södertälje i Eskilstuna, nästa söndag.

Totalt kom 1200 åskådare för att se matchen som slutade 3-4 till gästande Linköping. Färjestad tog ledningen med hela 2-0 innan gästerna vände och vann.
Johan Pennerborn är nöjd med matchen ändå.
"Jag tycker vi står för en bra insats över 60 minuter, säger han, och framhåller lite extra Marcus ”Lilliz” Nilsson, som inte bara gjorde mål.
" Han gick först in i sargdueller, gjorde offensiva tacklingar i egen zon och vann puck. Och Dick Axelssons mål kanske är värt bara det att åka hit för." Fortsätter tränaren.