Så här tänker Pennerborn

Foto: Lisa Olaisson/TT
 
Enligt NWT så verkar inte Magnus Nygren finnas med i laguppställningen mot Frölunda, har även hört från flera håll att han inte kommer att medverka. Verkar som om Färjestad har ändrat sig eller att Nygren valt att åka till Davos tidigare än vad som var sagt. Vet inte säkert hur turerna gått där, men så här meddelar NWT hur Johan Pennerborn tänker kring uppställningen mot Frölunda:

Stefan Stéen, målvakt under kvällen.
Johan säger: "Han och Lars Haugen spelar lika många matcher var under försäsongen. Ifjol inledde Haugen, nu får Stéen göra det."

Backpar:
Anton Grundel-Mikael Wikstrand.
Johans kommentar: "De spelade ihop förra säsongen och det funkade bra."

Jesse Virtanen-Jens Westin.
Johan: "Vi är inne i en sök- och testfas. Här är det Virtanens som ska äga mycket puck. Han var en spelande back hemma i Finland och vi vill se honom som en sådan här också."

Sebastian Erixon-Theodor Lennström.
"Erfarne Sebastian får en papparoll här."
Och Alexander Leandersson är sjunde back.
"Alla sju får speltid."

Forwards:
Joakim Nygård, Johan Ryno, Alexander Johansson.
"Den var en av SHL:s bästa kedjor förra säsongen och förblir förstås intakt nu."

Martin Johansson, Rasmus Asplund, Dick Axelsson.
"Vi vill ha fyra enheter som går i alla väderstreck den här säsongen. Vi vill bli bredare och här har vi jobb att göra från ifjol. Detta är en intressant formation. Asplund har fart och finess och är en modern tvåvägscenter, Martin kan hitta målet och irrationelle Dick kan göra mål och leverera pass."

”Lilliz” Nilsson, Linus Persson, Per Åslund.
"De spelade ihop i slutet av förra säsongen och visade att det fanns något där. Bra kemi. Åslund är en komplett spelar, Linus en klok center. En bra omgivning för Nilsson."

Fabian Zetterlund, Oskar Steen, Michael Lindqvist.
"Unga fräscha killar. En spännande kedja."

Johan säger följande om laget och hur det kommer att bli med upplägget.
"All cred till arrangörerna där nere. Det är ett privilegium att få vara med i Strömstad. Det vi pratat om är att följa de riktlinjer som vi har lagt upp, om de gör detta så blir jag nöjd. Vi har jobbat med vårt grundspel i försvarshänseende, med och utan puck och hur vi ska erövra den. Och så vill jag se en bra attityd. Resultatet är inte det viktigaste i det här skedet."

Utöver matcherna så kommer det hända andra saker bakom kulisserna så att säga.
"Det kommer att bli en del workshops där vi kommer att ta upp de problem och frågeställningar vi kan tänkas ställas inför. Vår värdegrund är en central punkt i allt vi gör och kommer att gås igenom, vilket vi alltid gör. Det är alltid några som är nya när säsongen startar och det är viktigt att alla får träffa alla och på så sätt lära känna varandra och sätta sig in i hur vi jobbar." Säger Färjestads klubbdirektör Stefan Larsson.
 
Meddelandet från Peter Jakobsson är att Magnus hade fått en förfrågan om han ville följa med till Strömstad men om han verkligen väljer att göra det däremot är något som inte Peter Jakobsson vill yttra sig om.
"Den som lever får se." Säger han hemlighetsfullt.


Källa: nwt.se och mejlkontakt.