Färjestad besegrade Frölunda

Under första perioden var det relativt jämn match. Frölunda hade några fler vassa chanser men Asplund var den som verkligen pressade på. Det visar sig att Rasmus Asplund kommer nog att bli ett riktigt grymt utropstecken för Färjestad under säsongen.

Första perioden slutar 0-0 och Dick Axelsson drabbas bland annat av en utvisning. Under andra perioden så drabbas Färjestad av två utvisningar och bland annat så åker Nygård ut 2 minuter + 10 för checking to the head. Färjestad reder dock ut situationen och Grundel gör stora uppofringar för att hålla Frölunda borta från möjligheten att göra mål.

Nyberg är inte långt borta från att ge Frölunda ledningen men Stéen stoppar pucken i sista minuten. Nygård som fortsätter utvisad (personligt straff) ersätts av Dick Axelsson i första formationen. Färjestad tar ledningen genom Marcus Nilsson tid: 11.43.

Frölunda försöker nu att komma ikapp mot Färjestad och det märks att målet eldar på Göteborgarna. Ett mål är inte långt borta men genererar till utvisningar. Virtanen utvisas för andra gången dryga 10 minuter kvar av andra perioden.

Stefan Stéen hindrar pucken efter ett mycket vackert klapp klapp spel mellan Lash och Lundqvist. Endast 50 sekunder kvar av utvisningen på Virtanen och Stefan Stéen är fortfarande tät och allert.

Ny tekning i Färjestad zon då det återstår 24 sekunder kvar av utvisningen. Kvitteringen är ett faktum då virtanen precis kommit in på isen. Det är också talangen Rasmus Dahlin som spräcker nollan för Frölunda.

Färjestad pressar på genom Dick Axelsson och Wikstrand. Men det svänger snart om och Lash kommer ensam mot ett fullspäckat Färjestadförsvar. Lash tappar pucken och Bergenheim är inte långt borta från att utöka till Frölunda men skotten går utanför.

Drygt sex minuter kvar av perioden och tekning i Färjestads zon. Färjestad är tillbakapressad något. En hel del felpassningar från Färjestad. 04.22 Carl Grundström ger Frölunda ledningen. Stéen hade ingen chans att rädda pucken då han låg ned på isen och Frölunda spelarna kastade sig mot mål. Stéen höll emot så länge som han kunde men till slut inte stå emot.

Dryga tre minuter kvar av perioden kvitterar Färjestad genom Dick Axelsson efter en snygg passning av Martin Johansson 2-2.

Dick Axelsson omnfamnas och har under matchen både fått utstå kritik från Frölunda fans på plats och samtidigt nu också gett andrum till Färjestad genom sitt snygga mål.

Bombardemang av Frölunda då det återstår dryga två minuter kvar. Färjestad gör en vändning genom Asplund men avväpnas.

Mycket spel i Färjestads zon och en minut kvar av andra men det står 2-2 än så länge. Nilsson sticker ut på räd tillsammans med Persson och gör 2-3 till Färjestad med bara 45 sekunder kvar av andra perioden.

Kramkallas efter målet, foto: skärmdump Cmore

Färjestad drabbas av en utvisning i slutet av perioden. Fabian Zetterlund får sätta sig 2 minuter.
Zetterlund träffar målvakten vilket generar till en utvisning.

Slutsignal och Färjestad har ledningen. Skottstatistik: 17-6 i andra perioden något som visar hur tuff match det är.
Dick Axelsson säger att matchen är en typisk försäsongsmatch vid intervjun. Det är inget skönspel säger han om matchen och belyser ändå att Färjestad krigar på ordentligt. Han erkänner ändå att Frölunda är lite bättre än Färjestad i dagsläget.

Skärmdump Cmore. Att Dick fått höra att han är en bonde tycker han är roligt,
"Det verkar som om Göteborgarna inte känner till att jag kommer från Sveriges framsida, Stockholm, flinar han.
Han har också fått möjligheten att under matchen läxa upp Dahlin något, skämtar han om efter perioden.

En annan som intervjuades i pausen efter första är Martin Johansson som säger att det känns lite svårt så här i början av säsongen.

Pennerborn intervjuas inför tredje och han säger följande om matchen så här långt:
"Första perioden var helt okej från våra sida, andra perioden sköljde Frölunda över oss ganska ordentligt. Jag tycker i och för sig att vi sätter oss i den situationen själva, en hel del utvisningar och om jag har räknat rätt så var det ungefär 4 tvåor och en tia där. Samtidigt har vi en bra attityd och inställning samt uppoffrande spel så ja... 20 kvar."
Han menar också att Färjestad måste få fast flera puckar i motståndarnas zon, lite längre anfall på dom och hålla laget mer på isen och inte i utvisningsbåsen.

Färjestad inleder i numerärt underläge mot Frölunda då Fabian Zetterlund åkt ut för en målvaktsinterference.
Asplund är uppe och stör de första sekunderna. Stéen plockar pucken då det återstår 29 sekunder kvar av utvisningen. Stéen får däremot problem då pucken hoppar i nästa moment och det återstår 13 sekunder kvar av utvisningen.

Rasmus Dahlin i Frölunda är ett ständigt hot mot Färjestad och då Zetterlund kommer in på isen är det ytterst nära att Dahlin får in den bakom en sprattlande Stefan Stéen.

Virtanen tappar mycket puck under tredje men det löste sig ändå. Mycket kamp om pucken under trejde, Friberg i Frölunda är nära men blir avväpnad. Det har gått ungefär 5 minuter nu av tredje.

14.43 kommer kvitteringen för Frölunda, Christoffer Ehn gör 3-3 till Frölunda.
Utvisning i samband med ett byte, klockan står på 14.00 och utvisningarna verkställs. Målskytten Ehn får sätta sig två minuter och Fabian Zetterlund får från Färjestad sätta sig två minuter.

Nygård är inte långt borta från att göra ett snyggt mål bakom Johan Gustafsson men han kommer ur skottposition. Virtanen är inte heller långt borta då han får en snygg passning från Nygård men målvakten slår bort pucken.

Wikstrand försöker direkt efter tekning men skotten går inte igenom. Frölunda vänder spelet och går till anfall.
Färjestad avväpnar och börjar om. En misslyckad dragning av Axelsson håller på att ställa till det men han reder ut situationen och passar till Martin Johansson som avväpnas. 12 minuter kvar av matchen och 36 sekunder kvar av utvisningarna.

Westin är inte långt borta då båda lagen är fulltaliga. Men det står fortfarande 3-3. Nygård ytterst nära att få in pucken men passningen går inte fram. Nio minuter kvar av perioden och Ryno testar skott. Målvakten i Frölunda klarar. Irritation och utvisning igen, Lennström och Max Friberg får sätta sig två minuter var.

Klockan står på 08.33 och det blir omtek, Nygård är inte långt borta från att peta in pucken men Frölundas målvakt parerar. Nilsson avlossar ett långt skott mot Gustafsson i Frölunda målet men det är inte han som ska göra målet utan Johan Ryno som kommer upp smygande bakom.06.39 gör Johan Ryno 3-4 till Färjestad då han på backhand prickar rätt.

Ryno gestikulerar och visar att pucken var inne. 3-4 till Färjestad.
Alexander Johansson är borta och det verkar som om han inte spelar mer, har något inträffat? Ingen vet något om det. Zetterlund tappar pucken och Frölunda får en gratis möjlighet att göra mål men Stéen står emot.
Stéen tar emot pucken från Ståhlberg och inget mål för Frölunda.

Ny kvittering för Frölunda: 4-4. Joel Lundqvist som sätter pucken fem minuter kvar av matchen. Virtanen är på gång nu och skjuter men inget mål. Zetterlund får pucken på foten och det blir offside fyra minuter kvar att spela. Alexander Johansson spelar inte just nu. Lindqvist spelar istället med första kedjan. Dryga två minuter kvar nu på perioden och matchen.
Åslund och Wikstrand tillsammans med Nilsson och Grundel går till anfall. Frölunda pressar på och Stéen får kämpa för att hålla borta pucken. Nilsson går till anfall men passar till Westin och anfallet rinner ut i sanden.
Oscar Steen visas ut i slutminuten och Färjestad drar på sig ytterligare en onödig utvisning.
Det blir dubbelutvisning istället för roughing  och Färjestad får spela fyra mot fyra. Joel Lundqvist är inte överens med domaren. Men det blir en dubbelutvisning. Fyra mot fyra spel. Endast dryga minuten kvar att spela för tredje. Frölunda går till anfall men Färjestad tar ledningen på nytt i nästa moment. Erixon gör mål tack vare insidan av stolpen då det återstår 27 sekunder kvar av perioden och matchen. Timeot begärd av Frölunda. 4-5 till Färjestad.

Frölunda plockar målvakten men Frölunda drar på sig en offside och det återstår fyra sekunder kvar av matchen. Färjestad besegrar Frölunda och Sebastan Erixon är sista målgöraren.

Erixon gör det avgörande målet. Foto: Skärmdump från Cmore.